Steve Jobs si Apple dau in judecata orasul New York

1.018 ori
<b>Steve Jobs si Apple dau in judecata orasul New York</b>Ieri televiziunile americane prezentau o stire cel putin bizara, care anunta ca Apple va da in judecata orasul New York. Conform statisticilor acelor showuri de televiziune, 6 din 100 de privitori considerau ca Apple are dreptul sa dea in judecata orasul,...

Ieri televiziunile americane prezentau o stire cel putin bizara, care anunta ca Apple va da in judecata orasul New York. Conform statisticilor acelor showuri de televiziune, 6 din 100 de privitori considerau ca Apple are dreptul sa dea in judecata orasul, dar restul de 94 au cerut locuitorilor sa renunte la produsele companiei lui Steve Jobs.

Pe lista produselor hulite se numara si iPhone si Mac-urile. New York City, cunoscut si sub numele de "Marele Mar" va fi dat in judecata de Apple pentru...incalcarea copyrightului. Motivul acestui conflict legal este campania ecologica a orasului New York, ce poarta numele de GreeNYC si foloseste un logo care reprezinta conturul unui mar, completat de o mica frunza la varf. Gigantul producator al popularelor iPod si iPhone afirma ca acest desen seamana prea mult cu logo-ul sau.

Reprezentantii legali ai orasului au reactionat rapid, mentionand numeroase diferente intre logo-uri si faptul ca Apple Computer nu vinde cani, sepci sau alte obiecte, astfel ca nu este posibila o confuzie. De asemenea oficialii au adaugat ca NYC & Company, organizatia non-profit de marketing a orasului se afla in spatele acestui logo, dorind sa creasca numarul de turisti care viziteaza New Yorkul, deci si numarul de persoane care intra intr-un magazin Apple, facand astfel un bine companiei.

Ca o concesie s-a decis eliminarea halbelor din catalogul de retail, deoarece si Apple patentase acest mod de utilizare a logo-ului. Intre timp reprezentantii companiei lui Steve Jobs se declara nemultumiti, afirmand ca toate persoanele din New York vor purta sepci si tricouri cu acel logo, iar brandul Apple se va "dilua" in timp.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×