Strategy Analytics: Apple și Google vor menține o cotă de 75% În ce privește veniturile din aplicațiile mobile până În 2017

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 663 ori
<b>Strategy Analytics: Apple și Google vor menține o cotă de 75% În ce privește veniturile din aplicațiile mobile până În 2017</b>A fost emisă o predicție a Strategy Analytics vis-a-vis de piața aplicațiilor mobile. Pornim de la o premiză. Aceea că avem o piață de telefoane inteligente și tablete aflată într-o creștere exponențială. Apple nu face față la cererea de...

A fost emisă o predicție a Strategy Analytics vis-a-vis de piața aplicațiilor mobile. Pornim de la o premiză. Aceea că avem o piață de telefoane inteligente și tablete aflată într-o creștere exponențială. Apple nu face față la cererea de iPhone 5 și iPad mini, Samsung a vândut 30 de milioane de Galaxy S III în câteva luni din 2012 și Galaxy Note II a atins borna 3 milioane într-un timp destul de rapid.

Câteva date interesante aduse de studiul Strategy Analytics:

  • 35 miliarde dolari din piața de aplicații mobile în 2017;
  • 1 miliard de dolari s-a scos din aceeași piață în 2009;
  • Google și Apple vor avea cotă de 75% în 2017, restul ar urma să aparțină Microsoft cu al său Windows Phone 8, BlackBerry 10 de la RIM sau Tizen OS de la Samsung.
  • plata per aplicație reprezenta modalitatea de monetizare - 70% în 2009 și ar urma să scadă la 36%. Vor crește in-app purchase-urile și prin intermediul reclamelor rulate în aplicații sau jocuri. 

In-app purchase pare a fi cel mai la modă și aduce venituri mult mai mari decât o simplă plată per aplicație la achiziția din magazinul dedicat. Sunt jocuri concepute special și prin vânzarea a diverși itemi se scot sume cu adevărat importante. Un developer român declara la o conferință în urmă cu câteva săptămâni că în sub 50 de zile au realizat primul milion de dolari, profit. Asta cu un joc din App Store - Bubble Witch Saga dezvoltat de King.com prin intermediul studioului dedicat din România.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×