Surface Duo primește un emulator Android! Iată cum se prezintă interfața dual-screen gândită de Microsoft

1.422 ori
<b>Surface Duo primește un emulator Android! Iată cum se prezintă interfața dual-screen gândită de Microsoft</b>În octombrie anul trecut Microsoft anunța printre altele și dispozitivul intitulat Surface Duo, un terminal cu două display-uri ce rulează Android și care aduce un procesor Snapdragon 855 la interior

În octombrie anul trecut Microsoft anunța printre altele și dispozitivul intitulat Surface Duo, un terminal cu două display-uri ce rulează Android și care aduce un procesor Snapdragon 855 la interior. Am văzut la scurt timp de la prezentare și câteva handson-uri și am aflat cum se simte handset-ul în mână, iar de atunci veștile au încetat să apară online. Abia astăzi avem parte de ceva nou și discutăm despre în rândurile de mai jos! 

Surface DUO

Ei bine, descoperim faptul că Microsoft tocmai ce a lansat un preview SDK pentru Surface Duo, acesta urmând a permite dezvoltatorilor să afle mai multe despre crearea de experiențe dual-screen. SDK-ul include API-uri Native Java pentru a suporta dezvoltarea lui Surface Duo, dar și un emulator Android ce ne oferă un preview pentru interfața dual-screen oferită de terminal. 

Acest emulator este integrat în Android Studio și permite dezvoltatorilor să-și testeze aplicațiile fără a avea device-ul în mod fizic la îndemână. Se vor simula aici gesturi, unghiuri de înclinare ale balamalei, posturi, dar și imita mutarea/trecerea conținutului de pe un ecran pe celălalt. 

În materialul video de mai sus avem o prezentare a acestui emulator bazat pe Android AOSP care include doar câteva aplicații extra precum browser-ul Edge, Microsoft Launcher și SwiftKey Beta. Vedem cum se descurcă acest UI la nivelul a 2 display-uri și cum se va desfășura multitasking-ul. De asemenea, avem și un preview pentru animații și alte funcții ale interfeței.

Vă reamintim că Microsoft plănuiește să lanseze comercial acest dispozitiv intitulat Surface Duo în noiembrie-decembrie 2020 și sunt șanse ca dotările hardware și poate chiar și design-ul să se schimbe între timp. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×