Tarife pentru roaming international, acum cu 60% mai mici

1.010 ori
<b>Tarife pentru roaming international, acum cu 60% mai mici</b>Persoanele care folosesc servicii de telefonie mobile in Europa platesc acum cu 60% mai putin decat la inceputul acestui an, in special atunci cand isi folosesc terminalul in alta tara decat cea a operatorului ales. Acesta este rezultatul unui studiu...

Persoanele care folosesc servicii de telefonie mobile in Europa platesc acum cu 60% mai putin decat la inceputul acestui an, in special atunci cand isi folosesc terminalul in alta tara decat cea a operatorului ales. Acesta este rezultatul unui studiu european, realizat pentru a se afla efectele trecerii la eurotariful de 49 de eurocenti pe minut pentru apelurile efectuate international.

Incepand cu data de 30 august, 200 de milioane de abonati europeni beneficiaza de aceste tarife. Studiul mentionat anterior a fost realizat de catre Grupul Reglementatorilor Europeni, care a colaborat cu Comisia Europeana,a vand ca scop stabilirea efectelor decizie in legatura cu tarifele in roaming. 27 de autoritati de reglementare s-au implicat in cercetare folosind un chestionar la care au raspuns aproximativ 80% dintre operatorii din statele membre UE. Printre acesti reglementatori se numara si ANRCTI, organizatia autohtona.

Conform acestui studiu, implementarea noii reglementari este un succes, atat la capitolul respectarea termenelor, cat si in ce priveste tarifele, acestea fiind chiar mai scazute decat nivelul impus in unele state. La ora actuala, cele mai mici tarife le are Olanda (20 eurocenti pe minut pentru apeluri efectuate in alta tara, acelasi tarif aplicandu-se si pentru cele primite), respectiv Marea Britanie (31.57 eurocenti pe minut pentru apeluri efectuate si 12.63 pentru cele primite. ANRCTI s-a ocupat de cercetarea la nivel autohton, aplicand-o pe cazul celor 3 mari operatori: Cosmote, Orange si Vodafone. Rezultatele arata ca din cei 19.5 milioane de clienti ai serviciilor de telefonie mobila, 4 milioane aveau servicii roaming activate la data de 30 august.

Desi Zapp nu intra sub incidenta reglementarilor europene, operatorul a ales sa practice aceleasi tarife, adica 49 de eurocenti pe minut (plus TVA) pentru apeluri efectuate in afara tarii si 24 eurocenti pe minut (plus TVA) pentru cele primite din strainatate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×