Telefoanele copiilor, monitorizate de parinti si politie

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.056 ori
<b>Telefoanele copiilor, monitorizate de parinti si politie</b>CNN ne informeaza intr-un reportaj special ca e acum posibil sa va feriti copilul de cyber-hartuirea atat de plauzibila in ziua de azi, cand pedofilii impanzesc serviciile de social networking, pozand in adolescenti. Mike Harris, un detectiv al unitatii...

CNN ne informeaza intr-un reportaj special ca e acum posibil sa va feriti copilul de cyber-hartuirea atat de plauzibila in ziua de azi, cand pedofilii impanzesc serviciile de social networking, pozand in adolescenti.

Mike Harris, un detectiv al unitatii "Child Sex Internet Investigations", din Jefferson County, Colorado si-a instalat pe telefon un software specializat, care permitea monitorizarea handsetului si combaterea agresorilor virtuali. Harris s-a dat drept un minor pe site-urile de social networking si a reusit sa faca nu mai putin de 83 de arestari, dintre care 44 cu ajutorul respectivului soft.

Programe ca My Mobile Watchdog sau Mobile Spy devin tot mai populare in randul parintilor, pe masura ce tot mai multi minori folosesc telefoane mobile si servicii de social networking asociate acestora. Parintii afirma ca aceste servicii ii apara pe copii de agresori si reduc numarul de continuturi explicite la care sunt supusi tinerii.

Softurile de acest gen functioneaza astfel: dupa ce programul e instalat pe telefonul copilului, parintele sau autoritatile creaza o lista de contacte (rude apropiate, prieteni de incredere), care sunt autorizati sa comunice cu terminalul tanarului.

Un fisier online, accesibil parintilor va stoca toata activitatea minorului, inclusiv mesaje text si imagini partajate. Orice numar neautorizat care contacteaza copilul va fi scos in evidenta, iar parintele sau autoritatile vor primi un mesaj text in timp real, alertandu-i in legatura cu un potential agresor.

[Via: Edition.cnn.com]

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×