Timișoara Mobile Development Group Meetup, ediția a treia - despre evoluția interfațelor, aplicații mobile și povești de succes! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Meetup 6.004 ori
<b>Timișoara Mobile Development Group Meetup, ediția a treia - despre evoluția interfațelor, aplicații mobile și povești de succes! (Video)</b>în cadrul ediției cu numărul 3 a Timișoara Mobile Development Group Meeting am avut ocazia să aflăm planuri de viitor și cele mai noi informații de la grupuri locale de dezvoltatori. Evenimentul a fost deschis de către Cristian Bogdan, lector la...

în cadrul ediției cu numărul 3 a Timișoara Mobile Development Group Meeting am avut ocazia să aflăm planuri de viitor și cele mai noi informații de la grupuri locale de dezvoltatori. Evenimentul a fost deschis de către Cristian Bogdan, lector la Royal Institute of Technology din Stockholm, acesta vorbind despre importanța interfațelor de utilizator.

Cristian Bogdan a folosit ca exemplu explozia în popularitate a lui iPod, care a depășit rapid MP3 playerele la capitolul vânzări, oferind o interfață originală. în plus, dânsul a vorbit și despre relaționarea dintre interfață și produsele ce pot fi cumpărate din aplicație, rezultând vânzări multiple.

Mobilissimo.ro a fost reprezentat de Zsolt Tamassy la această întâlnire, el fiind redactorul și editorul video prezent la Mobile World Congress 2011, în Barcelona. Zsolt le-a împărtășit celor prezenți experiența din Barcelona și modul în care dezvoltatorii prezintă produsele la un târg IT/telecom internațional. Exemple de promovare a aplicațiilor au fost de asemenea oferite.

Codruța Nicolescu, director executiv ARIES-TM a venit în completarea discursului lui Zsolt, oferind informații despre posibilitatea de a obține finanțare din partea Ministerului Comunicațiilor pentru firmele autohtone care doresc să își prezinte softurile la un congres sau o expoziție internațională.

Ovidiu Moga, managing director al SML SD a fost următorul pe lista de vorbitori, acesta prezentând modul în care în 2008 a făcut trecerea la aplicații mobile, din postura de programator web. Apariția lui Apple iPhone a dat startul acestei transformări, iar Ovidiu Moga, împreună cu o echipă specializată și finanțare externă au lansat și un hit, jocul Cartel, care a generat aproximativ 1 milion de dolari după apariția în App Store. Acesta este un titlu în genul Mafia Wars.

Ovidiu Moga

Prezentările au inclus și menționarea tendințelor actuale în utilizarea codurilor de bare 2D (QR Code sau Microsoft Tag), acest aspect fiind prezentat de către Cătălin Gheorghiu, CTO al I Computer Solutions. Am aflat și avantajele aplicațiilor web-based versus cele native de la Cristian Sitov, dezvoltator la Space Rabbit.

Per total, Timișoara Mobile Development Group Meetup a fost un eveniment agreabil și plăcut, o reușită pentru toți dezvoltatorii implicați și putem spune chiar pentru comunitatea acestora la nivel național. Sperăm totuși că la ediția următoare să avem mai mult timp pentru discuțiile de după eveniment.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×