Timișoara Mobile Development Group Meetup la ediția a cincea - prezentări de aplicații și analize profesioniste

1.913 ori
<b>Timișoara Mobile Development Group Meetup la ediția a cincea - prezentări de aplicații și analize profesioniste</b>în data de 9 mai 2011 a avut loc în Timișoara evenimentul Timișoara Mobile Development Group Meetup (TiMo), ajuns la ediția a cincea, pe care vi-l anunțam aici. Organizat de Radu Ticiu împreună cu Dani Maxim, evenimentul a reunit 50 de...

în data de 9 mai 2011 a avut loc în Timișoara evenimentul Timișoara Mobile Development Group Meetup (TiMo), ajuns la ediția a cincea, pe care vi-l anunțam aici. Organizat de Radu Ticiu împreună cu Dani Maxim, evenimentul a reunit 50 de participanți, tineri specialiști interesați în domeniul dezvoltatorii de aplicații mobile sau deja activi în domeniu.

Printre prezentări s-a numărat și cea a lui Radu Fericean, care și-a descris experiența profesională din anul 2010, când programatorul pasionat de Java și Pyton a făcut trecerea la dezvoltarea pentru platforme mobile. Radu a oferit o comparație a experienței de dezvoltare pentru fiecare platformă, punând în paralele Android și iOS și detaliind limbajele de programare, arhitectura utilizată, documentațiile disponibile, IDE-urile și composerele grafice.

Un alt moment mult-asteptat la Timișoara Mobile Development Group Meetup a fost prezentarea unei prime aplicații pentru iPad în cadrul acestei serii de întruniri. Softul poartă numele de Instamap și a fost dezvoltat în timpul liber pe durata unei luni de către Raul Andrișan și Ștefan Filip, colegi de munca la HPC Consulting.

instamap

Softul a avut ca bază aplicația de photo sharing Instagram pentru iPhone, care a atins deja 3.75 milioane de utilizatori pe iPhone și a fost lansată în octombrie 2010. Ei bine, Instagram pentru iPad permite utilizatorilor să creeze fluxuri de fotografii procesate folosind efectele predefinite în Instagram. Imaginile sunt filtrate după zona geografică unde au fost realizate sau după tagurile asociate.

A avut loc și un demo live, cu imagini capturate la TiMo 5 de către poseosrii de iPhone din public și apoi încărcate în Instagram și vizualizate în timp real de către cei prezenți, cu un feedback pozitiv. A fost votat și un logo al grupului dintre cele 22 de propuneri dezvoltate de Valentin Keleti și Cristina Balica, una din propunerile lui Valentin fiind cea aleasă pentru a reprezenta TiMo.

Următoarea ediție a evenimentului va avea loc în data de 13 iunie la orele 18:30 în clădirea C a City Business Center și va include și o prezentare a unei aplicații medicale dezvoltate pentru Windows Phone 7 de către o echipă de studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara și condusă de către Horia Jurcut.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×