Timisoara Mobile Development Group s-a reunit recent in cea de a opta sa intalnire lunara

1.541 ori
<b>Timisoara Mobile Development Group s-a reunit recent in cea de a opta sa intalnire lunara</b>Timisoara Mobile Development Group s-a reunit recent in cea de a opta sa intalnire lunara. Peste 40 de tineri specialisti activi in domeniul aplicatiilor mobile au asistat in 700 Coffee & Lounge din City Business Centre, locatia traditionala a...

Timisoara Mobile Development Group s-a reunit recent in cea de a opta sa intalnire lunara. Peste 40 de tineri specialisti activi in domeniul aplicatiilor mobile au asistat in 700 Coffee & Lounge din City Business Centre, locatia traditionala a evenimentelor grupului, la un program centrat pe utilizarea instrumentelor Adobe pentru dezvoltarea de aplicatii mobile cross-platform.

Primul punct in programul serii l-a reprezentat lansarea publica a primului joc dintr-o proiectata trilogie Chemistry Brothers. Jocul, a fost dezvoltat pentru tableta iPad, de catre o echipa de trei angajati ai grupului de firme timisorene XSR MG (X3 si Space Rabbit). Practic, demersul de dezvoltare a fost trait intr-o maniera “bootcamp” de catre echipa de dezvoltatori, “exilati” in acest scop pentru o saptamana din Timisoara. Rezultatul, jocul Chemistry Brothers, impresioneaza prin acuratetea conceptului, prin ideea de a aborda prin joc teme educationale provenind dintr-o materie “dureroasa” pentru multi dintre noi, dar mai ales prin calitatea executiei grafice.

Cu siguranta acest ultim aspect nu e o simpla intamplare, X3 fiind recunoscuta drept una dintre cele mai bune firme din domeniul creatiei web din tara. Spectaculos este faptul ca idea si “galeria de personaje” ale viitoarei serii de trei jocuri provin din reutilizarea unui design de tricou rezultat intr-un exercitiu intern de creatie derulat in cadrul X3.

Din punct de vedere tehnic, aplicatia a fost creata utilizand instrumentele de dezvoltare cross-platform ale Adobe. Echipa celor de la XSR MG evalueaza oportunitatea de a lansa in viitorul apropiat si o versiune a Chemistry Brothers care sa ruleze pe tablete Android.

Asa cum remarca intr-o recenzie online a jocului, Stefan Szakal, persoana-cheie in dezvoltarea aplicatiei Chemistry Brothers este "un excelent joc, care poate da dependenta desi nu e nimic de ucis acolo, nimeni nu este furios, ceea ce, in final e un lucru bun :)".

Jocul a fost cumparat de pe Apple App Store, intr-un interval de sub doua saptamani de aproape 1000 de utilizatori, la un pret de 0,79 dolari.

Cea de a doua prezentare a fost sustinuta de catre Mihai Corlan, Adobe Developer Evangelist, si a abordat dintr-o perspectiva “platform neutral” posibilitatile pe care le ofera instrumentele Adobe dezvoltatorilor de a programa, testa si lansa dintr-un mediu unic aplicatii capabile sa ruleze pe dispozitive mobile avand ca si sisteme de operare Android, iOS sau pe Blackberry PlayBook.

Impreuna cu cei din asistenta, Mihai a discutat aspectele tehnologice legate de utilizarea Adobe AIR care in final se reflecta in cresterea vitezei de dezvoltare, in reducerea efortului necesar pentru bug-fixing, testare, introducere de noi functii ale aplicatiei.

Mihai a efectuat si prima demonstratie de live-coding intr-un eveniment TiMo, dezvoltand cu FlashBuilderIDE un client de twitter, producand extrem de rapid, o aplicatie care rula in mod evident in foarte bune conditii pe intregul set de dispozitive mobile din “rucsacul de deplasare” al lui Mihai: iPhone4, iPad2, tableta Blackberry sau telefoane Android.

Mihai a apreciat faptul ca Chemistry Brothers are toate calitatile necesare pentru a intra in portofoliul sau de exemple de aplicatii mobile dezvoltate cu instrumente Adobe AIR si pe care le prezinta in diverse evenimente la care este invitat sa participe in tara sau in strainatate.

Cele doua prezentari sustinute la TiMo #8 pot fi gasite pe pagina grupului.

Si in lunile urmatoare, Timisoara Mobile Development Group va oferi celor deja peste 110 membri inregistrati ocazii de a asista la prezentari de aplicatii dezvoltatea de firme sau specialisti locali dar si la prezentari de tehnologii si solutii ale unor jucatori relevanti in lumea comunicatiilor mobile.

Timisoara Mobile Development Group este un proiect initiat si sustinut de Incubatorul de Afaceri Software Timisoara.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×