Tolba cu speculații: Microsoft sapă Nokia, RIM e sabotată, LG fură tehnologie de la Samsung (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.833 ori
<b>Tolba cu speculații: Microsoft sapă Nokia, RIM e sabotată, LG fură tehnologie de la Samsung (Editorial)</b>Pentru editorialul de azi am decis să ne scufundăm în lumea întunecată a speculațiilor. Toate marile companii pe care unii dintre voi le adulați au o parte întunecată, o parte pe care noi nu ar trebui să o știm. Atenție! Acest articol este pur...

Pentru editorialul de azi am decis să ne scufundăm în lumea întunecată a speculațiilor. Toate marile companii pe care unii dintre voi le adulați au o parte întunecată, o parte pe care noi nu ar trebui să o știm. Atenție! Acest articol este pur speculativ și bazat pe analiza mutărilor eronate/ciudate ale unor mari firme. De ce a distrus HP Palm? Cine îi săpă pe RIM? Microsoft sapa Nokia pentru a cumpăra ieftin compania? Aflați mai jos!

1) Microsoft sapa Nokia pentru a o cumpăra ieftin

Se zvonește de ceva vreme ca Microsoft ar dori să cumpere Nokia și de aceea și-ar fi instalat un fost director în postura de CEO al finlandezilor. Văzând că Nokia nu merge deloc bine sub Stephen Elop un analist sau un om cu bun simț se poate gândi că acesta a fost pus în acea poziție pentru ca Microsoft să poată cumpăra Nokia mai ieftin. Si asta printr-o serie de decizii gresite luate de Elop. Teoria a fost deja propusă de multe ori și Microsoft a investit prea mult în Nokia pentru a nu avea un interes îndelungat. Ce ar putea prelua MS de la finlandezi? Tehnologie, know how, echipa de design, experiența în domeniul telefoniei mobile, cele câteva fabrici rămase și renumele încă existent la nivel mondial. Credeți că se întâmpla acest lucru?

2) Apple da în judecată Samsung chiar și fără temei pentru a obține prețuri mai bune la componente

Samsung și Apple fac afaceri de miliarde de dolari în fiecare trimestru și aici mă refer la afacerile pe care le fac companiile între ele. Samsung produce componente pentru Apple, care e chiar cel mai mare client al său. De aceea e cel puțin ciudat să îi vedem duelându-se în tribunale, atunci când ei împart componente. Să fie Apple de fapt în căutarea unui preț mai bun și recurge la această formă de... hai să nu îi spunem șantaj, ci avantaj afișat public prin procese pe seama brevetelor? Un lucru e sigur: avocații Apple sunt de temut, iar departamentul legal din spatele companiei din Cupertino nu are egal, deci Samsung probabil cedează și oferă prețuri mai bune deja. Deși de fațadă duelul continua la tribunal...

3) Cineva sabotează RIM

Aceasta e probabil cea mai hazardată teorie, dar mi se pare IMPOSIBIL să faci atât de multe greșeli în doar câteva luni. Dacă ar fi să mă gândesc la o companie, atunci tot Microsoft îmi vine în minte cand e vorba de sabotarea celor de la RIM. Cum poți tu, fiind o companie de talia Research în Motion să ai în doar câteva săptămâni un picaj al serviciilor BlackBerry, oameni care se calcă în picioare pentru telefoane noi în Asia și doi oficiali beți arestați în avion? La asta se adăugă pierderi și vânzări scăzute, cei doi co CEO înlăturați, decizii proaste, amânarea lui BlackBerry 10 OS și lista poate continua până mâine. Cum poate lua un întreg management de companie atât de multe decizii proaste și cum nu poate stinge jarul de pe zona de PR? E bizar... Sa fie angajati Microsoft infiltrati si aici?

4) LG copiază masiv tehnologie de la Samsung

în Coreea de Sud autoritățile au o uriașă problema cu spionajul industrial, existând pierderi anuale de milioane dacă nu chiar miliarde de dolari. Chiar în 2012 Samsung a acuzat LG de spionaj industial și aparent cele mai râvnite tehnologii de la Samsung sunt cele legate de display-uri. Unul dintre angajații infiltrați era un inginer cheie în dezvoltarea de ecrane AMOLED, care a devenit apoi angajat LG și a dezvoltat împreună cu noua companie tehnologia furată de la Samsung. Ce afirmă LG? Faptul că tehnologiile sunt deja cunoscute pentru toată lumea și nu sunt un secret. Uitați-vă cum LG iese mereu cu telefoane revoluționare, fiind primii cu dual core, primii cu quad core, dar întârzie foarte mult să le scoată pe piață. Asta pentru că sunt probabil prinși de Samsung și trebuie să schimbe setupul inițial.

5) HP a cumpărat Palm pentru a ucide în fașă compania

De ce ai cumpăra o companie promițătoare ca Palm și să o ucizi în doar un an? HP a cumpărat Palm cu planuri mari, promitand să facă webOS să conteze pe piața platformelor mobile și dorind să se impună pe zona de smartphone și tablete. Ei bine, tot ce a făcut HP este să distrugă ce a clădit Palm, lansat o tabletă TouchPad plină de buguri și probleme și având vânzări infime pentru terminalele Pre/Veer. Nu ar fi fost imposibil ca acest colos să atingă succesul, doar că fondurile nu au fost direcționate pe această zonă, iar Palm a trebuit să se descurce singură, fără prea mare ajutor de la HP. WebOS a fost revoluționar când a apărut și ar fi putut deveni un sistem de operare foarte celebru și important pe piață, dar nu a fost să fie. și acum HP vrea să revină la zona de mobile/tablete, cu doar o rămășiță din ce a fost Palm... Probabil HP se temea de Palm la un anumit nivel.

încă o dată vă spun: acestea sunt teoriile mele personale obținute printr-o analiză atentă a informațiilor adunate în cei 6 ani și jumătate de activitate la Mobilissimo.ro. Unele pot fi concluzii greșite, altele doar interpretări ale deciziilor proaste ale unor companii. și acum e rândul vostru! Ce alte teorii ale conspirației pe zona de IT/telecom aveți? Vă aștept în comentarii!

⚡ Orange România au de dat 5 televizoare smart Samsung și 5 telefoane Huawei P20 ca premiu, celor care doresc televiziune prin cablu gratuit (oarecum). Oferta se numește Orange Love, iar detalii găsiți aici.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×