Totul despre IT Camp 2013, conferința premium de IT pentru programatori și entuziaști

Autor:  | Publicat în:  Evenimente 728 ori
<b>Totul despre IT Camp 2013, conferința premium de IT pentru programatori și entuziaști</b>Iată că piața de evenimente IT din România e tot mai bogată și cei care duc dorul CERF-ului pot sta liniștiți, deoarece avem numeroase evenimente locale care l-au înlocuit cu succes. Printre ele se numără și IT Camp 2013, desfășurat în...

Iată că piața de evenimente IT din România e tot mai bogată și cei care duc dorul CERF-ului pot sta liniștiți, deoarece avem numeroase evenimente locale care l-au înlocuit cu succes. Printre ele se numără și IT Camp 2013, desfășurat în perioada 22-24 mai la Cluj Napoca.

Aceasta a fost o conferință premium de IT, destinată programatorilor și administratorilo de sistem. Evenimentul se afla la a treia ediție anuală și a înregistrat o dublare a participanților în 2013, ajungând la 400, față de cei 200 din 2011 de exemplu. Conferința este mai degrabă una axată pe comunitate, după cum ne informează Mihai Tataran și Tudy Damian, doi dintre organizatorii acestui eveniment.

Dacă tot am vorbit despre comunități IT, aici s-au implicat ITSpark și Codecamp, iar focusul tehnologic a fost pe soluțiile Microsoft, cu mentiua că Microsoft a fost și unul dintre sponsori. Printre scopurile lui IT Camp se număra creșterea vizibilității României pe piața IT, o întrunire a specialiștilor din domeniu și dezvoltarea de relații între comunități specializate.

Aflați că la eveniment s-au aflat 26 de speakeri, dintre care 8 din afară, inclusiv nume destul de mari de la Microsoft. Două exemple sunt Tim Huckaby și Ciprian Jichici, directori regionali Microsoft. 20 de sponsori au contribuit la evenimentul din Cluj Napoca, iar ca semn că profesionalismul e cuvântul de ordine al lui IT Câmp, aflați că peste 55% dintre participanți au nivelul de Senior, Team  Lead sau Project Manager la companiile la care lucrează.

IT Camp a avut parte și o aplicație pentru Android și iOS, dezvoltată de Florin Cardasim și care a inclus liste cu vorbitorii, programul și agenda de discuții și evenimente. Vorbitorii de la eveniment s-au declarat încântați atât de calitatea companiilor și experților prezenți, cât și de proiectele descoperite, dar și de potențialul turistic românesc, din ce am înțeles.

Am aruncat o privire asupra listei de conferințe și am descoperit un subiect foarte interesant: "Kinect for Windows - Designing Software for Gesture & Voice Controlled UI", cu Tim Huckaby. Să nu vă mire deci dacă următoarele jocuri, jucării și softuri asociate lui Kinect de pe Xbox One vor veni și cu aportul dezvoltatorilor de la noi!

Pe final dorim să felicităm organizatorii pentru această inițiativă și să menționăm că dorim ca ea să se extindă pe viitor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×