Touchscreen de gheață, doar de la Nokia (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.321 ori
<b>Touchscreen de gheață, doar de la Nokia (Video)</b>Nokia nu dezvoltă doar telefoane de top, ci și tehnologii de ultimă generație, precum touchscreen-ul de gheață pe care îl puteți vedea în acțiune mai jos. Creație a celor de la segmentul de Cercetare Nokia, din Tampere, acesta este primul...

Nokia nu dezvoltă doar telefoane de top, ci și tehnologii de ultimă generație, precum touchscreen-ul de gheață pe care îl puteți vedea în acțiune mai jos. Creație a celor de la segmentul de Cercetare Nokia, din Tampere, acesta este primul display de gheață din lume.

Suprafața sa este fabricată din blocuri compacte de gheață, care răspund atingerilor utilizatorilor prin intermediul unei interfațe inovatoare. Jyri Huopaniemmi de la Nokia Research afirmă că acest experiment are ca scop dovedirea faptului că o interfață interactivă poate fi aplicată oriunde și oricând, în prezența tehnologiei necesare.

Pentru a realiza acest display inedit a fost nevoie de o tonă de gheață cu grosime de 25 cm, extrasă dintr-un râu din apropierea localității unde se desfășoară experimentul. Gheața a fost tăiata în cuburi de 50 cm cu ajutorul unei drujbe, acestea fiind apoi aranjate într-un zid ce măsoară 2 metri în lungime și 1.5 metri înălțime.

Apoi o sursă de lumină în infraroșu a fost montată în spatele zidului de gheață, iar câteva camere au fost de asemenea amplasate în spatele său. Astfel, dacă mâna unui utilizator atingea gheața, ea reflecta lumina către camere, care interpretau interacțiunea cu ajutorul unui PC. Acesta stabilea poziția mainii, mărimea sa și mișcarea pe care o efectua, creând interfața touch.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×