Un mic defect al lui Windows Mobile face ca utilizatorii sa poata fi spionati

1.132 ori
<b>Un mic defect al lui Windows Mobile face ca utilizatorii sa poata fi spionati</b>Pe vremea lui Windows Mobile PocketPC 2003, functia push e-mail se baza pe expedierea de mesaje SMS. Astfel, un SMS era trimis de catre server atunci cand un nou e-mail sosea, activand sincronizarea cu smartphone-ul utilizatorului. Se pare ca acest cod...

Pe vremea lui Windows Mobile PocketPC 2003, functia push e-mail se baza pe expedierea de mesaje SMS. Astfel, un SMS era trimis de catre server atunci cand un nou e-mail sosea, activand sincronizarea cu smartphone-ul utilizatorului. Se pare ca acest cod exista inca in Windows Mobile si ar putea provoca o serie de probleme.

Problemele apar in special daca un utilizator prea curios din fire foloseste un soft numit HushSMS, care trimite un mesaj de clasa zero (Flash-SMS) sau un PING ascuns catre un terminal Windows Mobile. Mesajul este ignorat de catre handsetul "victimei" si nu va exista vreo urma a existentei sale, dar cel care a trimis PING-ul va primi un SMS de la operator, confirmand ca mesajul a fost trimis si chiar primit, astfel ca va veti da seama ca telefonul "victimei" e pornit.

Evident, aceasta vulnerabilitate neinsemnata e la fel de "grava" ca aflarea ID-urilor de utilizatori de Yahoo Messenger care stau pe invizibil, dar o slabiciune ramane o slabiciune. Problema nici nu se compara cu bugul telefoanelor Nokia, care prin primirea unui SMS special isi vor bloca functia SMS si nu vor mai putea primi mesaje, pana ce handsetul nu este resetat.

[vis wmpoweruser]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×