Un nou brevet de telefon dual display Samsung prezintă un ecran secundar care glisează de sub cel principal

976 ori
<b>Un nou brevet de telefon dual display Samsung prezintă un ecran secundar care glisează de sub cel principal</b>Principalii jucători din lumea smartphone încearcă să vină cu idei cât mai deosebite pentru a cuceri publicul pe viitor, iar Samsung nu face excepție. Astfel descoperim astăzi un nou brevet al sud-coreenilor care ne prezintă un telefon mai special

Încă o zi şi încă un brevet Samsung care face referire la un posibil Galaxy X apare pe web. De această dată e vorba despre un terminal dual display, care are un ecran ce glisează sub cel principal. Am tot văzut diferite abordări de la Samsung până acum şi recent şi Oppo şi Microsoft ne-au propus brevete similare.

Noile schiţe apar prin intermediul USPTO (Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete), la care Samsung a aplicat pentru a breveta design-ul unui telefon glisant. Vedem aici un smartphone necunoscut, care nu are nici cameră duală, nici buton Home, nici scanner de amprente. Nu vedem senzori frontali, scanner de iris şi altele de gen. În spate se află o cameră singulară, iar acest format lat duce cu gândul la modelele Galaxy Note mai vechi.

Brevet Samsung

Observăm că terminalul are un display principal, sub care se află unul secundar ce poate glisa în lateral, pentru a extinde spaţiul de afişaj. E interesant că brevetul face chiar aluzie la un telefon concept LG mai vechi, cu o abordare similară de design. Acela datează din 2011 şi era ceva mai fantezist, incluzând un soi de "ecran sul", rulabil din lateralul terminalului.

Sunt şanse mici ca acest format să se concretizeze. Dacă telefoane cu clapetă mai vedem din când în când, sliderele au cam murit, mai ales cele care să propună şi două display-uri. Se experimenta cu aşa ceva prin 2006 sau 2008, dar acum nu prea. Tot formatul gen Nintendo DS sau ZTE Axon M pare mai fezabil… Între timp pe Galaxy X îl așteptăm la anul cu un format de acest tip.

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×