Un număr crescând de cazuri de leucemie descoperit În rândul lucrătorilor care produc iPhone 6 În China

Autor:  | Publicat în:  Foxconn 770 ori
<b>Un număr crescând de cazuri de leucemie descoperit În rândul lucrătorilor care produc iPhone 6 În China</b>Un număr bizar de mare de cazuri de leucemie a apărut în rândul lucrătorilor de la fabrica din China care va livra modelele iPhone 6. Două sau trei&nbsp;cazuri ar fi o coincidență, dar 13 cazuri de lucrători din aceeași fabrică sună suspect....

Un număr bizar de mare de cazuri de leucemie a apărut în rândul lucrătorilor de la fabrica din China care va livra modelele iPhone 6. Două sau trei cazuri ar fi o coincidență, dar 13 cazuri de lucrători din aceeași fabrică sună suspect.

încă nu e clar ce anume ar putea cauza boala, deși vina ar putea fi a unui agent toxic din aerul respirat. Cu toate acestea, muncitorii poartă echipament de protecție la lucru. Familiile celor afectați declară că vina ar putea aparține unui agent de curățare. Unul dintre muncitori lucra la fabrică de doar 4 luni atunci când a fost diagnosticat, iar Feng Honggan, de 20 de ani avea sângerări nazale grave în timp ce se afla la munca.

Apple investighează linia de producție și fabrica în căutarea unei cauze a acestei boli. Până acum există 13 cazuri de leucemie în această linie de producție și 5 s-au soldat cu decese. Mai grav decât boală în sine e tratamentul fabricii chineze: muncitorii tineri afectați de leucemie sunt trimiși în concediu fără plată și nu le este plătit nici tratamentul.

Scandalul ar putea lua proporții, de vreme ce vorbim despre o fabrică din Shenzhen care produce două milioane de modele iPhone pe săptămâna, cu aportul a 230.000 de muncitori. Am mai spus-o și o mai spun: nu vom afla niciodată prețul în sânge, sudoare și nervi plătit pentru telefoanele noastre!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×