Un operator din China lucrează deja la tehnologie 6G, în parteneriat cu Universitatea Tsinghua

1.833 ori
<b>Un operator din China lucrează deja la tehnologie 6G, în parteneriat cu Universitatea Tsinghua</b>Deşi reţelele 5G sunt încă în faza incipientă, se vorbeşte deja mult despre 6G. Donald Trump a manifestat ambiţii în această zonă, iar Coreea de Sud are deja proiecte pentru reţelele de generaţie a şasea

Deşi reţelele 5G sunt încă în faza incipientă, se vorbeşte deja mult despre 6G. Donald Trump a manifestat ambiţii în această zonă, iar Coreea de Sud are deja proiecte pentru reţelele de generaţie a şasea. Acum vine şi rândul Chinei, care are deja un operator şi o universitate importantă care lucrează la tehnologie.

Operatorul China Mobile alături de Universitatea Tsinghua lucrează la acest proiect şi au încheiat deja un parteneriat. Deocamdată totul este în faza de "producţie şi învăţare", dar şi de accelerare a inovaţiei. Înţelegerea presupune ca ambele părţi să facă cercetare şi dezvoltare în zona Internetului de generaţie următoare, a reţelelor şi Internetului mobil.

Sunt incluse în proiect şi AI şi secţiunea industrială asociată 6G. Un institut tehnologic format de operator şi universitate va fi înfiinţat, pentru a crea tehnologii, soluţii şi produse şi a uşura tranziţia de la 5G la 6G. Trebuie spus că operatorul China Mobile are un departament de cercetare şi dezvoltare de 10.000 de oameni şi cheltuieşte pe cercetare 2.7 miliarde de dolari pe an.

E prea devreme să vorbim despre 6G totuşi, deşi LG a început deja experimentele în această zonă. Predicţiile experţilor arată că vom putea începe să vorbim despre 6G de abia în 2030, deci următorul deceniu aparţine 5G-ului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×