Un startup din Cluj realizează husa de telefon care regenerează energia consumată: ArKase e un proiect promiţător

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 990 ori
<b>Un startup din Cluj realizează husa de telefon care regenerează energia consumată: ArKase e un proiect promiţător</b>Un startup din Cluj a venit cu ideea unei huse pentru telefoanele mobile care regenerează energia consumată a bateriei. Pe numele său ArKase, aceasta se &icirc;ncarcă prin energie generată de lumină, temperatura, mişcare, sunet sau chiar semnal...

Un startup din Cluj a venit cu ideea unei huse pentru telefoanele mobile care regenerează energia consumată a bateriei. Pe numele său ArKase, aceasta se încarcă prin energie generată de lumină, temperatura, mişcare, sunet sau chiar semnal WiFi.

Accesoriul ar urma să funcţioneze fără alimentare la priză, iar produsul va ajunge pe piaţă la vară. Răzvan Marcus e fondatorul startupului din Cluj, iar el afirmă că ideea i-a venit în timpul călătoriilor cu autocarul din studenţie, unde nu avea cum să să îşi încarce telefonul. El s-a gândit apoi cum să transforme mişcarea autobuzului în energie electrică şi cu 3 ani mai târziu era realizat şi primul prototip de husa ArKase.

Un startup din Cluj realizează husa de telefon care regenerează energia consumată: ArKase e un proiect promiţător

Device-ul funcţionează pe baza unui microgenerator, care e integrat în husa, iar ArKase integrează şi câteva module ce transforma energia din jur în energie electrică. Fie că e vorba de mişcare, sunet, semnal WiFi, GPS, GSM, radio şi energie solară, totul e convertit. Proiectul a fost deja desemnat câştigător la Transilvania Demo Day şi a fost în dezvoltare 4 ani.

Un startup din Cluj realizează husa de telefon care regenerează energia consumată: ArKase e un proiect promiţător

Inventatorul a investit aproximativ 15.000 de euro în proiect, iar acum se lucrează la designul husei. ArKase e fabricat prin injecţie de mase plastice, iar primul prototip e creat pentru iPhone 6. Costul de realizare al unui produs este de 80-90 de euro pe bucată, iar preţul de vânzare va fi de 115 euro. Vor fi produse în prima fază aproximativ 6 milioane de huse.

Startupul, cunoscut ca Explore Green Energy se află în căutare de investitor, dar ia în calcul şi o platformă de crowdfunding pentru proiectele sale.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×