Vânzările de terminale mobile Sony ajung la nivelul din 2012; cel mai prost trimestru pentru japonezi de până acum

Autor:  | Publicat în:  Sony 924 ori
<b>Vânzările de terminale mobile Sony ajung la nivelul din 2012; cel mai prost trimestru pentru japonezi de până acum</b>Lu&acirc;ndu-se parcă la &icirc;ntrecere cu taiwanezii de la HTC, iată că și Sony are parte de probleme foarte mari la departamentul mobile. Prin intermediul XperiaBlog puteți vedea mai jos un grafic cu situația Sony din trimestrul 2 al acestui an,...

Luându-se parcă la întrecere cu taiwanezii de la HTC, iată că și Sony are parte de probleme foarte mari la departamentul mobile. Prin intermediul XperiaBlog puteți vedea mai jos un grafic cu situația Sony din trimestrul 2 al acestui an, perioadă în care vânzările de smartphone-uri Xperia au intrat de tot la apă.

Și nu datorită certificărilor de rezistență la apă aduse de telefoane, ci pentru faptul că utilizatorii renunță pe zi ce trece la achiziția de telefoane Sony. Câteva motive pentru care fanii brandului se îndreaptă către alte terminale sunt constituite de către prețurile foarte mari practicate de către japonezi, dar și de design-ul device-urilor ce nu suferă modificările pe care publicul și-l dorește.

De asemenea, ultimul flagship al japonezilor, și anume Xperia Z4/Z3+, poate fi considerat un eșec datorită procesorului Snapdragon 810, un chip ales de Sony în ciuda numeroaselor probleme avute de acesta cu supraîncălzirea.

Revenind la graficul de mai sus, remarcăm faptul că livrările de telefoane Sony Xperia înregistrate în trimestrul 2, au fost în număr de 7.2 milioane de unități, cu 700.000 mii mai puține terminale față de primul trimestru. Această cifră ajunge astfel la nivelul anului 2012, perioadă în care Sony reușea să vândă 7.4 milioane de smartphone-uri.

În ciuda acestui fapt, Sony are parte de creșteri cu departamentele PlayStation și cu afacerea de senzori foto. Mai precis, ni se dezvăluie că profitul operațional al companiei Sony a crescut cu 39% în perioada Aprilie - Iunie, ajungându-se la suma de 780.8 milioane de dolari. După cum aflați într-un articol precedent, pe data de 3 august, Sony va prezenta un nou smartphone, posibil Xperia Z5.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×