Vânzările lui iPhone 5 ar putea crește PIB-ul SUA cu 0.5%, conform JP Morgan

975 ori
<b>Vânzările lui iPhone 5 ar putea crește PIB-ul SUA cu 0.5%, conform JP Morgan</b>Cine spune că produsele Apple nu sunt un uriaș bun de export pentru SUA se înșeală amarnic. Ba se pare chiar că aceste produse au o importanță economică majoră, mai ales când aflăm că datorită noului iPhone produsul intern brut al Statelor...

Cine spune că produsele Apple nu sunt un uriaș bun de export pentru SUA se înșeală amarnic. Ba se pare chiar că aceste produse au o importanță economică majoră, mai ales când aflăm că datorită noului iPhone produsul intern brut al Statelor Unite va crește cu pana la 0.5% pe trimestrul 4 al acestui an. Informația vine de la JP Morgan, un gigant de pe Wall Street.

Economistul șef de la JP Morgan, Michael Feroli se așteaptă ca Apple să vândă 8 milioane de unități ale noului smartphone în ultimul trimestru al anului, ceea ce pentru mine sună imediat a înfrângere, dacă mă gândesc la cele 20 de milioane de unități Samsung Galaxy S III vândute din mai până acum. Ar fi interesant să aflăm dacă cele 8 milioane sunt doar în SUA sau la nivel mondial, totuși... Feroli prezice un preț de retail de 600 de dolari și scade 200 de dolari pentru componentele importate, ajungând la un profit de 400 de dolari pentru Apple. Asta înseamnă 3.2 miliarde de dolari obținuți din vânzări și 12.8 miliarde pe an.

Această sumă reprezintă 0.33% din PIB-ul Statelor Unite și totul este un calcul aproximativ, deoarece vor exista și clienți care vor plăti mai puțin pe terminale, cumpărându-le la abonament. Același expert de la JP Morgan ne amintește că lansarea lui iPhone 4S de anul trecut a dus la vânzări combinate de telefoane Apple de 37 de milioane și asta doar în trimestrul 4 al anului trecut. Astfel a fost atinsă o crește de 0.1% până la 0.2% la PIB-ul SUA. Va mai puteți gândi la alt smartphone care să schimbe PIB-ul unei țări?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×