Veniturile Qualcomm scad cu 20%; Gigantul CPU semnează un parteneriat cu Huawei

1.964 ori
<b>Veniturile Qualcomm scad cu 20%; Gigantul CPU semnează un parteneriat cu Huawei</b>E sezonul anunţurilor legate de venituri şi profituri pentru că e final de lună. Pe lângă marii producători smartphone, aflăm ceva dezvăluiri şi de la producătorii de componente. Qualcomm spre exemplu a înregistrat un picaj de

E sezonul anunţurilor legate de venituri şi profituri pentru că e final de lună. Pe lângă marii producători smartphone, aflăm ceva dezvăluiri şi de la producătorii de componente. Qualcomm spre exemplu a înregistrat un picaj de venituri cu 20% în 2018 comparativ cu aceeași perioadă din 2017. Şi ca atare au atras un nou partener, neaşteptat aş spune.

Scăderea vine pe fondul faptului că a picat întreaga piaţă smartphone, iar producătorii top 3 s-au bazat pe procesoare TSMC şi Kirin pentru zeci de milioane de telefoane (Apple şi Huawei).  Nu uităm de alternativele MediaTek si Exynos. Qualcomm nu îşi face totuşi griji pentru că procesoarele sale noi şi cipurile 5G vor fi foarte bine vândute la început de an. Pentru a compensa totuşi ultimele luni slabe, Qualcomm a semnat un parteneriat cu Huawei, valabil până în trimestrul 3 2019. E vorba despre un acord de licenţiere.

Huawei va plăti celor de la Qualcomm 150 de milioane dolari pentru fiecare trimestru. Qualcomm are în posesie un număr impresionant de brevete şi tehnologii vitale pentru zona smartphone, dar şi pentru reţele 3G, 4G şi 5G. În plus au şi brevete pe partea de software, de UI şi cipuri. Acesta este şi motivul pentru care se tot judecă cu Apple, care refuză să îi plătească tarifele ridicate.

Parteneriatul cu Huawei ar putea fi o încercare a chinezilor de a îmbuna americanii şi a îşi spăla imaginea. Având totuşi în vedere acuzaţiile recente de spionaj, cu dovezi la pachet, e greu spre imposibil să mai fie convins Vestul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×