Vești bune pentru Huawei: compania își rezolvă disputa cu Samsung pentru brevete

3.474 ori
<b>Vești bune pentru Huawei: compania își rezolvă disputa cu Samsung pentru brevete</b>După 48 de ore de vești proaste pentru Huawei, compania primește o gură de oxigen, prin vestea că Samsung e gata să ajungă la o înțelegere pentru a opri disputele legate de brevete. Cele două companii se aflau în

După 48 de ore de vești proaste pentru Huawei, compania primește o gură de oxigen, prin vestea că Samsung e gata să ajungă la o înțelegere pentru a opri disputele legate de brevete. Cele două companii se aflau în dispută legală de ceva vreme, pe baza unor proprietăți intelectuale. Ei bine, Tribunalul din Guangdong a decis că e cazul să se recurgă la mediere. Practic Huawei și Samsung au ajuns la o înțelegere, făcând probabil schimb de brevete și având costuri rezonabile pentru acestea.

Conceptul de "cross licensing" nu e deloc nou și a mai fost văzut la multe companii. Brevetele implicate în dispută legală acoperă tehnologii de bază, fără a fi precizate care. Surse apropiate de companii afirmă că s-a ajuns la o înțelegere acum pentru ca aceste branduri vor să revitalizeze piață smartphone stagnantă în acest moment.

E vorba despre companiile clasate pe locul 1 și 2 între producătorii de telefoane. Războiul legal dintre giganți se desfășoară din 2016, când Huawei a dat în judecată Samsung pentru încălcare de brevete în SUA și China. În ianuarie 2018 un tribunal chinez a decis în favoarea Huawei, iar Samsung a avut produsele blocate din vânzare. Samsung a răspuns cu propriul proces, iar lucrurile au rămas tensionate până acum. 

Se pare că există loc de înțelegere între chinezi și coreeni, acolo unde nu există pentru relațiile China-Vest.  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×