Vești bune pentru Huawei: compania își rezolvă disputa cu Samsung pentru brevete

Autor:  | Publicat în:  Huawei  Samsung 3.291 ori
<b>Vești bune pentru Huawei: compania își rezolvă disputa cu Samsung pentru brevete</b>După 48 de ore de vești proaste pentru Huawei, compania primește o gură de oxigen, prin vestea că Samsung e gata să ajungă la o înțelegere pentru a opri disputele legate de brevete. Cele două companii se aflau în

După 48 de ore de vești proaste pentru Huawei, compania primește o gură de oxigen, prin vestea că Samsung e gata să ajungă la o înțelegere pentru a opri disputele legate de brevete. Cele două companii se aflau în dispută legală de ceva vreme, pe baza unor proprietăți intelectuale. Ei bine, Tribunalul din Guangdong a decis că e cazul să se recurgă la mediere. Practic Huawei și Samsung au ajuns la o înțelegere, făcând probabil schimb de brevete și având costuri rezonabile pentru acestea.

Conceptul de "cross licensing" nu e deloc nou și a mai fost văzut la multe companii. Brevetele implicate în dispută legală acoperă tehnologii de bază, fără a fi precizate care. Surse apropiate de companii afirmă că s-a ajuns la o înțelegere acum pentru ca aceste branduri vor să revitalizeze piață smartphone stagnantă în acest moment.

E vorba despre companiile clasate pe locul 1 și 2 între producătorii de telefoane. Războiul legal dintre giganți se desfășoară din 2016, când Huawei a dat în judecată Samsung pentru încălcare de brevete în SUA și China. În ianuarie 2018 un tribunal chinez a decis în favoarea Huawei, iar Samsung a avut produsele blocate din vânzare. Samsung a răspuns cu propriul proces, iar lucrurile au rămas tensionate până acum. 

Se pare că există loc de înțelegere între chinezi și coreeni, acolo unde nu există pentru relațiile China-Vest.  

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×