Viitorul celor de la Jolla e deocamdată sigur, după ce finlandezii au găsit finanţator

Autor:  | Publicat în:  Jolla 706 ori
<b>Viitorul celor de la Jolla e deocamdată sigur, după ce finlandezii au găsit finanţator</b>Pentru un moment de-a lungul acestui an se părea că Jolla se apropie de faliment, lupt&acirc;ndu-se cu probleme cu finanţarea şi păr&acirc;nd gata să &icirc;şi &icirc;nchidă porţile. Dezvoltarea lui Sailfish OS 2.0 părea marea problemă şi azi...

Pentru un moment de-a lungul acestui an se părea că Jolla se apropie de faliment, luptându-se cu probleme cu finanţarea şi părând gata să îşi închidă porţile. Dezvoltarea lui Sailfish OS 2.0 părea marea problemă şi azi aflăm că un nou influx de capital a salvat compania deocamdată.

În a treia rundă de investiţii, firma finlandeză condusă de CEO-ul Antti Saarnio şi-a asigurat supravieţuirea. Saarnio a subliniat că astfel de probleme sunt comune pentru startupuri. Compania Jolla a fost formată din angajaţii care au părăsit Nokia Devices după achiziţia de către Microsoft şi care aveau o viziune ce continua pe linia lui Maemo şi MeeGo.

În 2015 Jolla s-a confruntat cu spectrul falimentului şi a trebuit să îşi reducă temporar forţa de muncă cu 50%. Deocamdată nu e foarte clar ce urmează pentru startupul nordic, mai ales că nici nu avem suma asociată noii injecţii de capital şi nici numele finanţatorului. Marea problemă e că îi lipseşte forţa de muncă acestei companii, iar angajaţii eliberaţi din funcţie temporar au ales să demisioneze definitiv şi nu au mai aşteptat să fie reangajaţi când se stabiliză situaţia.

Există îngrijorări şi legate de tableta Jolla, care a trecut prin crowdfunding şi tot nu a fost livrata către toţi finanţatorii. Peste 21.600 de persoane au contribuit cu fonduri şi încă nu e clar când îşi vor primi toţi tabletele, în ciuda asigurărilor oficialilor. O serie a fost deja trimisă către clienţi în octombrie, aparent.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×