Viitorul tehnologiilor iPad și iPhone: porturi MagSafe, stylus special pentru iPad, Încărcare wireless

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.670 ori
<b>Viitorul tehnologiilor iPad și iPhone: porturi MagSafe, stylus special pentru iPad, Încărcare wireless</b>Apple pare a avea planuri mari pentru viitoarea sa tableta iPad, dar și pentru handseturile iPhone și vorbim aici despre tehnologii de nouă generație, pe care le-am văzut deja pe laptopuri de exemplu. Una dintre acestea este tehnologia MagSafe, care...

Apple pare a avea planuri mari pentru viitoarea sa tableta iPad, dar și pentru handseturile iPhone și vorbim aici despre tehnologii de nouă generație, pe care le-am văzut deja pe laptopuri de exemplu. Una dintre acestea este tehnologia MagSafe, care se bazează pe conectori magnetici, folosiți de Apple pe laptopurile MacBook încă din 2006.

Deja MagSafe și conectorii magnetici reprezintă un trademark pentru Apple și un înlocuitor de succes pentru combinația standard mufă/port, care de-a lungul timpului se uzează. Cei de la Patently Apple au descoperit o serie de noi brevete ale companiei din Cupertino, care lucrează acum la un sistem de conectare prin magneți pentru iPad și iPhone. Acesta ar putea înlocui deja clasicul conector cu 30 de pini de pe iDevice-uri. Noile conexiuni se vor realiza ca și în cazul lui Apple MagSafe, dar magneții din cabluri și terminale vor fi codați cu anumite informații transmise atunci când magneții intră în contact.

Astfel, accesoriile vor putea folosi un singur port conector pe iPhone, iPad, iPod Touch sau MacBook, unificând ecosistemul hardware Apple. "Portul universal" este ceva la care se aspira de mult timp și în vreme ce USB și variantele sale pare a fi așa, cei de la Apple au avut mereu alte idei. Alte idei de pe lista de brevete Apple includ un nou tip de stylus, care la rândul său folosește magneți poziționați în vârful accesoriului, care se poate sincroniza doar cu un anumit iPad sau cu un anumit dock special, permițând schimbul de informații cu tableta iPad.

în plus și încărcarea wireless este luată în calcul de Apple și nu m-ar mira să vedem un 2012 al televizorului Apple, al lui iPad 3 și iPhone 5 și un 2013 al accesoriilor futuriste.

Viitorul tehnologiilor iPad și iPhone: porturi MagSafe, stylus special pentru iPad, Încărcare wireless

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×