Viralul zilei: o balenă Beluga a salvat un telefon de la scufundarea în abis şi l-a adus înapoi (Video)

2.262 ori
<b>Viralul zilei: o balenă Beluga a salvat un telefon de la scufundarea în abis şi l-a adus înapoi (Video)</b>Se pare că ştirile ultimelor săptămâni sunt dominate de balenele Beluga. Întâi a fost una cu echipament de spionaj rusesc la ştiri şi acum una care aduce înapoi un smartphone căzut în apă. Clipul de mai jos a fost postat

Se pare că ştirile ultimelor săptămâni sunt dominate de balenele Beluga. Întâi a fost una cu echipament de spionaj rusesc la ştiri şi acum una care aduce înapoi un smartphone căzut în apă. Clipul de mai jos a fost postat pe Instagram de către Isa Opdahl Larsson şi geo tăguit ca amplasare în Hammerfest, Norvegia.

În clip vedem cum balena iese din adânc, cu o figură blajină şi aduce înapoi telefonul, care pare să fie un iPhone. Circulă multe teorii pe web despre acest clip, fie că a fost pregătit dinainte, cu o balenă dresată, fie că e vorba despre o balenă spion sau este o editare video foarte reuşită, care a pus un telefon în locul unui peşte.

Trebuie spus şi că balena Beluga descoperită cu echipament de spionaj recent a apărut tot pe coasta Norvegiei. Avea un ham special cu locaşe pentru camere GoPro pe fiecare parte. Pe echipament scria "Equipment St. Petersburg", iar balena ar fi fost antrenată de marina rusească în zona Murmansk. Încă din anii '60 Statele Unite şi Rusia au antrenat focile şi delfinii să detecteze minele acvatice şi să recupeze torpilele dezactivate, deci practica nu e nouă.

În ziua de azi totuşi drepturile animalelor sunt mai bine apărate şi teoretic nu mai ai voie să faci aşa ceva. Măcar ştim că ne putem scăpa telefonul liniştiţi în apă la un parc acvatic, dacă au o balenă Beluga pe acolo.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×