Xiaomi finalizează deja a doua generaţie de procesor propriu, Surge S2, bazat pe proces de 16 nm şi tehnologie TSMC

1.338 ori
<b>Xiaomi finalizează deja a doua generaţie de procesor propriu, Surge S2, bazat pe proces de 16 nm şi tehnologie TSMC</b>Începutul lunii martie ne-a adus și lansarea smartphone-ului Xiaomi Mi 5c, telefon ce aduce la pachet primul procesor realizat in-house de către Xiaomi. Este vorba despre Surge S1, chipset de tip octa-core tactat la o frecvență de 2.2 GHz și

Xiaomi a lansat la începutul acestei luni primul său procesor propriu, Surge S1, un chipset midrange care a debutat pe Xiaomi Mi 5c. Acum este în proces de finalizare şi modelul Surge S2 şi avem detalii despre el mai jos.

Aparent acest chipset e bazat pe procesul de producţie de 16 nm şi tehnologie TSMC. Va fi un model octa core, care va intra în producţie în trimestrul 3, iar în trimestrul 4 îl vedem şi pe primele telefoane Xiaomi. S-ar fi discutat la nivel intern la Xiaomi şi despre trecerea la 10 nm, dar s-a considerat că e prea devreme pentru aşa ceva.

Un alt motiv este eficiența de producţie, scăzută încă pentru procesoarele de 10 nm, dar şi costurile ridicate sunt o problemă. Surge S2 va avea 4 core-uri Cortex A73 şi 4 core-uri Cortex A53, ajungând până la o frecvenţă de 2.7 GHz. Ca GPU vom vedea un Mali G71 MP12, teoretic similar cu cel folosit de Snapdragon 835 sau de cel mai nou chip Exynos.

Variante derivate de Xiaomi Mi 6 ar putea include acest chipset.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×