Xiaomi intra În dispută politică dintre India și China din greșeală, provoacă furia publicului chinez

1.302 ori
<b>Xiaomi intra În dispută politică dintre India și China din greșeală, provoacă furia publicului chinez</b>China și India își dispută câteva teritorii controversate de aproximativ 100 de ani și cine ar fi crezut că o firmă producătoare de telefoane precum Xiaomi poate interveni în acest conflict? Ei bine, în timpul unei prezentări a lui Hugo Barra...

China și India își dispută câteva teritorii controversate de aproximativ 100 de ani și cine ar fi crezut că o firmă producătoare de telefoane precum Xiaomi poate interveni în acest conflict? Ei bine, în timpul unei prezentări a lui Hugo Barra a fost afișată harta Chinei și a Indiei cu câteva "greșeli", care au revoltat publicul chinez.

Provicina Aksai Chin din Kashmir este administrată de China, dar India pretinde drepturi asupra sa. Apoi există și provincia Arunachal Pradesh, pe care o revendica China, dar e administrată complet de India. Disputele de genul datează din secolul 19, iar Xiaomi a inclus regiunile pe harta Indiei, în cadrul unei prezentări din New Delhi. Practic, o firmă chineză a "acordat" teritoriile chineze rivalilor din India.

Xiaomi intra În dispută politică dintre India și China din greșeală, provoacă furia publicului chinez

Deja rețeaua de socializarea Weibo e plină de critici la adresa Xiaomi din partea publicului naționalist. Unele sunt paranoic-amuzante precum "Xiaomi vrea să își vândă țară pentru a face vânzări ridicate", sau acuze că firma își uită rădăcinile. De remarcat că firma Xiaomi are fani foarte loiali și a crescut foarte rapid, având și suport din partea statului chinez.

Hugo Barra - Xiaomi

Producătorul de telefoane a avut probleme și în India, unde armata a avertizat publicul să nu îi folosească handseturile de teamă încălcărilor de intimitate. Se pare că în ciuda evoluției excelente a firmelor din China, PR-ul e o secțiune la care ei niciodată nu stau bine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×