Mobicast 186: Podcast & Videocast Mobilissimo.ro despre lansarea ASUS ZenFone 4 din Roma, sosirea iOS 11, Google cumpără HTC şi multă muzică nouă

Autor:  | Publicat în:  Mobicast 1.153 ori
<b>Mobicast 186: Podcast & Videocast Mobilissimo.ro despre lansarea ASUS ZenFone 4 din Roma, sosirea iOS 11, Google cumpără HTC şi multă muzică nouă</b>Este momentul ca astăzi să vă prezentăm și Mobicast-ul cu numărul 186, o ediție în care vorbim despre lansarea terminalelor ZenFone 4 din Roma la care am participat, despre noutățile apărute sub formă de știri în ultima vreme și spre final despre

A mai trecut o săptămână, de această dată cu vara cedând locul toamnei, cu furtuni tot mai dese şi teperaturi în scădere. Am avut şi evenimente, lansări şi debuturi, precum cel european al seriei ASUS ZenFone 4, la care am participat la Roma. Au sosit noi telefoane Vivo, un asistent virtual Allview şi am aflat şi de probleme cu light bleeding-ul pe Note 8. Toate acestea informaţii şi multe altele le găsiţi mai jos.

Iată cum arată ştirile săptămânii:

1. ASUS a lansat în Europa seria de telefoane ZenFone 4, în cadrul unui eveniment organizat la Roma. Am fost acolo şi vă aducem detalii, clipuri hands on şi noutăţi, inclusiv despre atmosfera şi oficialii care au participat la show.

2. Huawei a intrat în zona telefoanelor cu 4 camere şi ecran 18:9 prin modelul Maimang 6. Va debuta comercial în Europa drept Huawei Nova 2i şi are dotări high midrange bunicele. Camera duală din spate şi cea din față ies în evidenţă, dar şi diagonală mare, de 5.9 inch.

3. Allview a postat un teaser pentru un produs nou, care pare să fie un videoproiector. Ar trebui să afişeze imagini cu diagonală până la 200 inch şi are rata de contrast de 5000:1.

4. Vivo X20 şi Vivo X20 Plus tocmai au debutat oficial, cu ecrane Super AMOLED 18:9, procesor Snapdragon 660 şi 4 GB RAM. Se remarcă prin camerele duale din spate, talia subţire şi capacitatea de captură Bokeh.

5. De departe vestea săptămânii este că HTC şi Google au ajuns la o înţelegere, practic marele G a cumpărat o parte din HTC, contra a 1.1 miliarde de dolari. E vorba despre angajaţii care s-au ocupat de producţia seriei Pixel şi care ajung să lucreze la Google acum.

6. Motorola Moto X4 primeşte o versiune Android One cu preţ de 399 dolari şi vândută de către Google prin proiectul său de operator de telefonie Project Fi. Iată ce e special la acesta.

7. Meizu a lansat încă un telefon accesibil, cu preţ de 105 dolari şi baterie de 3070 mAh la bord. Are ecran de 5 inch HD, camera principală de 13 MP şi frontală de 8 MP, plus dotări rezonabile.

8.OnePlus 5 JCC este o ediţie limitată a flagship-ului chinez, lansată de către designer-ul francez Jean Charles de Castlebajac. Are accente de culoare roşii, galbene şi albastre pentru butoane, plus inscripţii creative pe spate.

9. Allview a lansat un asistent virtual în limba română, care va debuta pe smartphone-ul Allview X4 Soul Infinity. Este un asistent căruia îi putem da comenzi, legate de aplicaţii, funcţii şi tot soiul de sarcini şi căutări pe web.

10. iOS 11 a sosit pe iPhone şi iPad. Merge de la iPhone 5s în sus şi vine cu un nou Control Center, o Siri mai deşteaptă, un screenshot regândit, o zonă dock pe iPad şi multe altele.

FAIL și WIN

La secţiunea FAIL şi WIN, la FAIL avem Samsung cu problemele cu light bleeding-ul de pe Galaxy Note 8, explicate şi nu prea la nivel oficial de către relaţiile cu clienţii din România, apoi la WIN faptul că HTC ar putea primi o a doua şansă odată cu achiziţia unei largi porţiuni a sa de către Google. Practic fondurile sunt nelimitate şi orice proiect poate deveni real.

Trecând la întrebări, m-aţi întrebat când fac review lui iPhone 8 şi iPhone X, iar eu v-am oferit nişte estimări cu privire la sosirea terminalelor. M-aţi întrebat dacă merită trecerea de la iPhone 6s Plus la iPhone X şi ce înseamnă acel plus din rezoluţia unui ecran "Full HD Plus" sau "Quad HD Plus". Am comparat şi cu procesorul Kirin 659 cu un Snapdragon şi am făcut o alegere între iPhone X şi Galaxy Note 8.

Am discutat despre recordul meu de telefoane nedistruse, am vorbit despre un Galaxy Note 5 luat prin credit şi am adus aminte şi de filmul Transformers din acest an, care e foarte slab. Mi-aţi cerut şi retroreview la Nokia N95, care ar trebui să vină la un moment dat, pentru că e un telefon legendar.

La secţiunea Diverse am vorbit despre periplul meu prin Roma, despre prima oară când am mâncat un desert cu foiţă de aur, dar şi despre vizita la piaţa Navona, Piazza din Spagna şi Pantheon. Am vizitat biserica Santa Agnes, Fontana di Trevi şi Columna lui Traian. Am fost şi la Forul Roman, unde proiecţii holografice reconstituiau momente istorice din trecutul de acum mii de ani al Romei.

Era însoţit de un fundal acustic difuzat prin căşti şi fiind noapte, proiecţiile erau cu adevărat mistice şi impresionante. Am mai vorbit la Diverse şi despre muzică, precum noul album al lui Marilyn Manson, "Heaven Upside Down", pe care l-am ascultat cap coadă şi care e excelent, cu elemente de Antichrist Superstar şi Holywood. Compozitorul de soundtrack-ul Tyler Bates a făcut o treabă foarte bună şi îl ştiu de la coloană sonoră a lui John Wick şi Guardians of the Galaxy.

Au mai scos albume noi şi The Killers, Enter Shikari şi Myrkur, iar la secţiunea filme, au apărut serialul The Orville, creaţie Seth McFarlane (creatorul Family Guy), o parodie Star Trek şi Battlestar Galactică. Practic e un serial SF care parodiază tot din genul său. Am mai vorbit şi despre filmul foarte slab "A Ghost Story", cu Casey Affleck şi Rooney Mara. Practic un film fără replici despre o fantomă care stă în colţul casei unde a locuit şi se uită la generaţii întregi de oameni.

Acesta a fost Mobicast 186 şi vă aşteptăm săptămâna viitoare, pentru a reintra în pâine cu recenzii Xiaomi Mi 6 şi ZenFone 4. Peace out!

⚡ Telefoane cu cele mai mari reduceri azi pe Compari.ro.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×