Primele impresii despre Moto Z şi ale sale Moto Mods: de la dublarea bateriei, la zoom marca Hasselblad şi proiector pe telefon (Video)

480 ori
<b>Primele impresii despre Moto Z şi ale sale Moto Mods: de la dublarea bateriei, la zoom marca Hasselblad şi proiector pe telefon (Video)</b>Pentru că în această dimineață am asistat la debutul smartphone-ului Motorola Moto Z, nu am putut să plec de la fața locului și fără câteva impresii despre noul terminal. După cum știți deja, avem aici de-a face cu un smartphone modular ce ne oferă la

Azi am asistat la debutul lui Moto Z în România, sub tutela Lenovo, dar şi Orange România, iar dacă evenimentul v-a fost deja detaliat aici, e momentul să ne ocupăm şi de smartphone în sine, dar şi de modulele sale. Hai să vedem care sunt primele impresii legate de flagshipul actual al celor de la Motorola.

Motorola Moto Z

În primul rând aflaţi că telefonul costă în jurul a 3000 de lei la liber, iar la Orange România îl găsiţi la preţul de 229 euro, cu abonament Orange Me 42 pe 2 ani. Nu am de gând să vă plictisesc cu specificaţii, deci voi fi scurt şi la obiect. Avem un pachet hardware clasic de flagship, cu procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32 GB stocare, baterie de 2600 mAh şi ecran Quad HD de 5.5 inch.

În spate se află o cameră 13 MP cu OIS şi în faţă una de 5 MP. Si acum iată un scurt hands on cu telefonul și imediat mai jos impresiile mele:

Ce mi-a plăcut:

  • telefonul rulează un Android curat, fără personalizări inutile sau bloatware
  • e incredibil de subţire la doar 5.2 mm, dar şi solid construit
  • ataşamentul modulelor se face imediat, cu pini şi magnet
  • fotografiile cu camera principală nu arată rău deloc
  • integrarea blitzului în zona camerei e originală

Ce nu mi-a plăcut:

  • poziţia scannerului de amprente în față încurcă şi te face să crezi că e un buton Home; nici designul nu e prea reuşit
  • creşte temperatura uneori multişor când îl forjam cu module puternice, precum cel foto
  • prea puţine opţiuni/moduri de captură pentru cameră, prea barebones aplicaţia Camera

Şi acum hai să discutăm despre Moto Mods, modulele ataşabile la Moto Z.

JBL SoundBoost

Moto JBL Modul

Aici lucrurile sunt foarte simple, avem un modul pentru pasionaţii de muzică, ataşabil în zona din spate a smartphone-ului, cu pini şi magnet. Aduce două difuzoare de câte 3W şi are un volum impresionant, numai bun pentru o sufragerie sau o garsonieră. Există şi un kickstand care sprijină telefonul pentru o audiţie cât mai bună. Aveți aici un clip ce surprinde difuzoarele în acțiune:

Modulul nu e gros degeaba, pentru că aduce şi o baterie proprie, ce ar trebui să ofere 10 ore de playback muzical extra. La eveniment am ascultat muzică la acel difuzor şi se aude cam ca un difuzor extern clasic de telefon, deci nu e rău deloc.

Moto Insta-Share Projector

Insta Share Projector

Aici am asistat la un demo mai scurt de produs, dar la fel de impresionant. Doi tineri se uitau la un film Transformers într-o cameră întunecată de mărimea unei sufragerii de apartament cu 3 sau 4 camere. Proiectorul ataşat lui Moto Z făcea faţă cu brio acestui test, afişând o imagine cu diagonală de până la 70 de inch pe pânză. Orice se vedea pe ecranul telefonului era proiectat şi de respectivul accesoriu modular.

Iata cum se “simțea” filmul:

Proiectorul costă în jur de 300 de dolari şi oferă output doar la rezoluţie 480p. Ar fi avut nevoie de puţină luminozitate în plus, sau poate de un mediu şi mai întunecat. Aduce o baterie extra de 1100 mAh, care îi permite să proiecteze filmele o oră înainte să "intre" în bateria telefonului.

Modulul Hasselblad True Zoom

Hassleblad True Zoom

Şi acesta costă tot 300 de dolari (sau poate mai mult, unele surse vorbind de 350 de euro), iar el reprezintă un ataşament foto de mari dimensiuni pentru Moto Z. Nu aduce în plus un senzor foto propriu zis, ci extinde capacitatea celui de 13 MP de pe telefon. Oferă zoom optic de 10X, buton shutter fizic, buton tip "trăgaci" pentru zoom şi blitz Xenon.

Oferă şi captura în format RAW şi un control mai bun la focalizare şi declanşare a fotografiilor. Rezultatele arată foarte bine şi avem şi mostre care dovedesc asta. Sunt totuşi dezamăgit că nu primim extra opţiuni în interfaţa camerei odată cu ataşarea sa, cel puţin din câte am văzut. O domnișoara a avut amabilitatea să ne ofere și un demo aici:

Face macro-uri foarte bune și surprinde detalii excelente la distanță. O veste bună e că primim acces gratuit la softul de editare în stil Photoshop de la Hasselblad, care costă mulţi euro de obicei.

Modulul Incipio off GRID Power Pack

Incipio Power Pack

Aici lucrurile sunt foarte simple şi avem un modul sub formă de extra baterie pentru telefon, care nu îi creşte în mod exagerat grosimea şi practic îi dublează durata de viaţă. Pe hârtie ni se promite creşterea duratei de viaţă a lui Moto Z cu până la 22 de ore. Avem şi afişaj în Setări pentru nivelul fiecărei baterii şi ataşarea şi detaşarea se face uşor.

Ati vazut acel power pack in hands-on-ul cu telefonul de mai sus. 

Moto Style Shells

Moto Shells

Acestea sunt capace spate/carcase realizate din materiale premium, care vor face fiecare Moto Z să arate unic, la capitolul look. Există variante din lemn, piele, cu texturi speciale, nuanţe de roşu şi multe altele, inspirate din perioada programului Moto Maker. Un astfel de shell apărea și în hands on-ul de mai sus. 

Se pare că Lenovo şi Motorola au înţeles cu adevărat ce trebuie să însemne modularitatea şi par gata să reuşească acolo unde LG G5 a eşuat, chiar dacă preţurile la prima vedere sunt cam piperate.

Puteți verifica de aici prețurile actualizate:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×