CEO-ul Google, Sundar Pichai a încasat 200 de milioane de dolari în 2016, dublu faţă de 2015

1.470 ori
<b>CEO-ul Google, Sundar Pichai a încasat 200 de milioane de dolari în 2016, dublu faţă de 2015</b>În vreme ce unii directori de companii își scad salariul chiar și la 1 dolar, există unii CEO care se întorc acasă cu valiza plină de bani - un exemplu fiind și CEO-ul Google care anul trecut a încasat 200 milioane de dolari. Cifra este chiar dublă față

Există câte un CEO care îşi scade salariul la 1 dolar pentru a salva o companie care nu merge bine, dar când lucrurile sunt pe plus şi CEO-ul e recompensat serios. Azi aflăm că Sundar Pichai, CEO Google a încasat 200 de milioane de dolari în 2016.

Acesta este un venit dublu faţă de 2015, dar trebuie menţionat că salariul de bază este de 650.000 de dolari, iar acţiunile oferite de Google compensează până la restul sumei uriaşe. Pichai a preluat rolul de CEO în 2015, după o restructurare importantă, care a adus Alphabet în prim plan ca firma mamă pentru Google. De remarcat că acelaşi oficial fusese luat în calcul de Microsoft pentru poziţia de CEO în 2014, dar oferta nu s-a concretizat.

Ultimii 2 ani sub şefia inspiratului inginer (cu diplomă de la Universitatea Stanford în portofoliu) au adus creşteri ale vânzărilor asociate lui YouTube, dar şi creşterea secţiunii de Advertising. Am văzut şi o pivotare de la seria de telefoane Nexus, care făceau unele compromisuri la flagshipuri reale Pixel. Investiţiile în AI, cloud computing, hardware şi machine learning au crescut sub şefia acestui vizionar.

Numai în ultimul trimestru secţiunea "Alte venituri" de la Google a atins venituri de 3.1 miliarde de dolari. Ea include hardware şi servicii cloud, iar suma anterior menţionată e cu 50% mai mare faţă de anul trecut. Predicţiile arată că Google îşi va păstra dominaţia pe piaţa de reclame digitale din SUA, cu o cotă de piaţă de 40.7% în acest an.

CEO-ul de 44 de ani nu îşi uită originile indiene şi a promis să colaboreze cu guvernul local pentru a face trecerea la o economie digitală. Cu Microsoft şi Google sub şefia unor oficiali cu origini indiene, talentul din această țară e confirmat mai mult ca oricând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×