Fondatorul LeEco, Jia Yueting, e chemat în China pentru a da explicaţii pentru datoriile companiei sale

1.387 ori
<b>Fondatorul LeEco, Jia Yueting, e chemat în China pentru a da explicaţii pentru datoriile companiei sale</b>În ultimii ani am scris mai des despre LeEco pentru problemele sale decât pentru realizările companiei chineze. Pornea la drum în zona de streaming video şi televizoare cu numele LeTV, şi ajungea să producă şi maşini electrice, telefoane mobile şi să..

În ultimii ani am scris mai des despre LeEco pentru problemele sale decât pentru realizările companiei chineze. Pornea la drum în zona de streaming video şi televizoare cu numele LeTV, şi ajungea să producă şi maşini electrice, telefoane mobile şi să fie un nume pe buzele tuturor. După acumularea a multiple datorii şi probleme financiare, acum compania are din nou necazuri, iar fondatorul său, Jia Yueting e chemat să dea explicaţii în ţara de baştină.

Autorităţile din China l-au somat pe fondator să se prezinte la audieri cu privire la datoriile neplătite. Ştiu că la un moment dat trebuia făcută o plată importantă şi către un constructor din Nevada, SUA, care începuse lucrările la o fabrică de maşini electrice. Jia trebuie să revină acum în China până pe 31 decembrie pentru a îşi îndeplini obligaţiile faţă de autorităţi şi investitori.

LeEco s-a extins prea mult şi prea rapid şi asta fără acoperire financiară. A dat faliment la un moment dat şi a închis din ramurile sale. Unitatea centrală a conglomeratului care controlează LeEco, Leshi are de asemenea probleme, iar Jia Yueting a părăsit poziţia de CEO Leshi în mai. Rămâne totuşi şef al ramurii LeEco. În această lună controversatul om de afaceri a fost pus pe lista neagră oficială a datornicilor din China.

LeTV a fost considerat la un moment dat "Netflix al Chinei", iar automobilul său electric (LeSEE) arăta genial, chiar şi faţă de un Tesla Roadster. Nici telefoanele nu erau rele, dar apoi a venit picajul, cu un punct negativ maxim care a adus datorii de 1.53 miliarde de dolari. Sunt parteneri hardware care încă aşteaptă plata şi nu cred că e genul de companie care să fie cumpărată pentru a fi salvată, ci mai degrabă se va dizolva.

Se pare că finanţarea de la începutul anului nu a ajutat prea mult, deşi suma era foarte mare, de 2.2 miliarde de dolari.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×