Încă un sistem de operare pentru Huawei sau doar alt nume? Chinezii înregistrează numele Harmony OS în Europa

2.924 ori
<b>Încă un sistem de operare pentru Huawei sau doar alt nume? Chinezii înregistrează numele Harmony OS în Europa</b>După speculaţiile legate de HongMeng OS şi Ark OS, iată că un al treilea nume de platforma Huawei se iveşte la orizont. E vorba despre Huawei Harmony, denumire care tocmai a fost înregistrată în Europa.

După speculaţiile legate de HongMeng OS şi Ark OS, iată că un al treilea nume de platforma Huawei se iveşte la orizont. E vorba despre Huawei Harmony, denumire care tocmai a fost înregistrată în Europa.

În mare HongMeng şi Ark OS sunt unul şi acelaşi lucru şi bănuiesc că şi Harmony se aplică aceluiaşi proiect. E mai mult decât o platformă pentru telefoane mobile, pentru că am văzut diferiţi oficiali Huawei afirmând că OS-ul va rula pe orice: ceasuri, tablete, televizoare, PC-uri, ba chiar şi echipamente de reţea, plus evident smartphone-uri. Proiectul începuse de aproximativ 7 ani şi având în vedere cum tărăgănează americanii scoaterea de pe lista neagră a celor de la Huawei, rămâne la fel de important şi acum.

Harmony OS

Mai nou se discută despre un OS care va fi gata până la final de an şi lansat global în primul trimestru din 2020. Auzisem şi de un eveniment intern de prezentare la început de august 2019, dar nimic nu e sigur. În mare cred că HongMeng OS este numele ales pentru China, iar Ark OS şi Harmony OS ar putea fi folosite la nivel global. Drepturile asupra numelui Harmony au fost înregistrate la Autoritatea Europeană pentru Proprietate Intelectuală pe 12 iulie 2019. Documentele menţionează că denumirea are de-a face cu sisteme de operare mobile, sisteme software pentru computere şi programe descarcabile.

Încă nu e clar dacă acest OS se va concretiza vreodată, mai ales că Huawei a tot insistat că nu vrea să renunţe la Android şi că are o relaţie bună cu Google. E bine totuşi să ai o platformă de rezervă în cazul unei alte dispute cu americanii. S-a discutat şi despre o performanţa cu 60% peste iOS şi Android, dar acele declaraţii au fost ambigue şi clarificate aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×