[UPDATE] Netflix și Spotify au primit acces la conversațiile private ale utilizatorilor de Facebook

1.043 ori
<b>[UPDATE] Netflix și Spotify au primit acces la conversațiile private ale utilizatorilor de Facebook</b>Pe lângă Huawei, mai avem și o altă companie de pe piață care în acest an s-a confruntat cu multe probleme și anume Facebook - firma condusă de Mark Zuckerberg ce deține și rețeaua de socializare cu același nume. Încă din primăvară

UPDATE 20-12-2018: Ca urmare a știrilor apărute în presă pe seama acestui subiect, oficialii Netflix vin cu o declarație oficială pe care o puteți citi mai jos:

De-a lungul timpului am testat mai multe metode prin care să aducem Netflix în Social Media. Un exemplu este o opțiune lansată în 2014, care le permitea membrilor să le recomande prietenilor seriale TV și filme via Messenger sau Netflix. Acestă opțiune nu a fost foarte populară, așa că am renunțat la ea în 2015. În niciun moment nu am accesat mesajele private de pe Facebook ale oamenilor și nici nu am cerut acest lucru.

ARTICOL INIȚIAL 19-12-2018:

Pe lângă Huawei, mai avem și o altă companie de pe piață care în acest an s-a confruntat cu multe probleme și anume Facebook - firma condusă de Mark Zuckerberg ce deține și rețeaua de socializare cu același nume. Încă din primăvară aflam că gigantul a strâns date de pe telefoanele Android legate de SMS-uri și istoricul apelurilor, asta la scurt timp de la apariția scandalului Cambridge Analytica.

Această din urmă firmă de consultanță politică a avut acces la datele a milioane de utilizatori Facebook fără acordul lor, date ce au fost folosite în scopuri politice. Ca urmare a acestui scandal lumea a vrut să afle ce se întâmplă cu datele lor confidențiale și au ajuns la aflarea unor detalii îngrijorătoare, printre care și faptul că Facebook le-a oferit acces celor de la Samsung și Apple asupra acestor datea.

De asemenea, ulterior a ieșit la iveală că datele utilizatorilor de Facebook au ajuns și pe mâinile companiilor din China precum Huawei, Lenovo, Oppo, dar și TCL. Acum pe final de an mai apare o veste neașteptată, aceea că Netflix și Spotify au avut acces la mesajele private ale utilizatorilor Facebook.

Au primit partenerii acces la mesaje? Da. Dar utilizatorii au trebuit să conecteze în mod explicit pe Facebook înainte de a folosi o funcție de mesagerie a partenerului. Un exemplu este Spotify. După ce te loghezi în contul de Facebook prin intermediul aplicației desktop Spotify poți primi și expedia mesaje fără a părăsi aplicația. API-ul nostru a oferit partenerilor acces la mesajele utilizatorului pentru a se oferi o asemenea funcție. 

Informația vine prin intermediul celor de la NYTimes care au organizat o investigație amănunțită, descoperindu-se astfel că Facebook a oferit acces la date către mai mult de 150 companii. Acordurile încheiate de FB cu aceste companii datează încă din 2007 și aparent acestea încă erau active în 2017, iar altele chiar și acum în 2018.

La apariția acestui nou scandal, Facebook a venit cu o postare pe blog prin care confirmă că Netflix a avut acces la mesajele private, dar nu fără acordul utilizatorilor. Mai sus aveți o declarație din partea rețelei de socializare și vă invit să citiți întregul raport NYTimes pentru a afla în detaliu totul despre parteneriatele încheiate între Facebook și cele 150 companii pentru "vânzarea" de date ale utilizatorilor. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×