Tony Fadell, creatorul iPod-ului şi termostatului inteligent părăseşte compania Nest, de sub umbrela Google

1.030 ori
<b>Tony Fadell, creatorul iPod-ului şi termostatului inteligent părăseşte compania Nest, de sub umbrela Google</b>Și în Sillicon Valley asistăm la migrații de personal, un detaliu despre aflăm chiar astăzi. Tony Fadell, nimeni altul decât creatorul iPod-ului și a termostatului inteligent, părăsește firma Nest - cea pe care o fondase chiar în urmă cu 6 ani. Astfel,

Migraţiile de creiere inteligente se petrec mereu în Silicon Valley şi uneori şi figurile proeminente părăsesc companiile. Azi aflăm că Tony Fadell a decis să părăsească Nest, firma pe care o fondase în 2010. Fadell e celebru pentru că a creat designul lui Apple iPod şi s-a ocupat de acest produs atunci când se afla la firma din Cupertino.

Nest este o companie care produce un termostat programabil şi cu suport pentru conectare la senzori, WiFi şi cu capacitate de învăţare. Aflat la a treia generaţie, termostatul nu e singurul proiect al lui Fadell, care a ajuns odată cu Nest sub umbrela Google. Acolo a lucrat şi la următoarea generaţie de Google Glass, fără prea mult succes.

Practic, de când Google a cumpărat Nest, Fadell a fost într-un con de umbră. El va rămâne un consilier pentru firma mamă Google, Alphabet şi pentru Larry Page, şeful său. Nest îl va avea acum pe Marwan Fawaz că CEO, acesta fiind un fost director al Motorola Mobility. Tony Fadell e o figură respectată în lumea tech, fiind autorul a peste 300 de brevete şi având un premiu Alva, pentru cantitatea impresionantă de invenţii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×