Top 10 tablete ale anului 2014 (Radu Iorga): Xiaomi la putere, Samsung domină podiumul și tabletele de nisă impresionează

2.012 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2014 (Radu Iorga): Xiaomi la putere, Samsung domină podiumul și tabletele de nisă impresionează</b>Iată-ne la final de an 2014, anul în care pentru prima oară creșterea tabletelor a încetinit, iar publicul s-a orientat și către altceva decât tablete de 7 inch. Am avut 2 noi tablete Apple, am asistat la revenirea HTC în jocul tabletelor, iar...

Iată-ne la final de an 2014, anul în care pentru prima oară creșterea tabletelor a încetinit, iar publicul s-a orientat și către altceva decât tablete de 7 inch. Am avut 2 noi tablete Apple, am asistat la revenirea HTC în jocul tabletelor, iar ASUS a rărit lansările de terminale de acest gen. Samsung în schimb a avut un an bun și nișele au fost bine abordate de firme ca Dell, Lenovo sau Nvidia. Vă reamintesc rapid ca la topul meu pe anul 2013, LG G Pad 8.3 a fost tableta anului pentru mine, urmată de iPad Mini Retina și iPad Air.

10) Surface Pro 3

Surface Pro 3

Dacă ne uităm peste dotările lui Surface Pro 3 și apoi la computerul de pe biroul nostru ne dăm seama că Pro 3 e mai puternic sau la fel de puternic ca PC-ul. Apoi realizăm faptul că avem de-a face cu un terminal chiar slim și ușor, având în vedere dotările sale, iar utilizarea sa e intuitivă, după ce experiență touch a lui Windows 8 a intrat în conștiința colectivă. Ecranul arăta excelent, unghiurile tastaturii sunt comode, dar din păcate bateria rămâne o problemă. Ecranul de 12 inch cu rezoluție de 2160 x 1440 pixeli, combinat cu un Surface Pen și cu versiuni de procesor ce merg până la Core i7, va asigura ca productivitatea nu va fi niciodată o problemă pe acest device. Stocarea vine sub formă de SSD de până la 512 GB, deci ce putem dori mai mult?

9) Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Singura tableta Android din acest top care poate înlocui un laptop este Samsung Galaxy Note Pro 12.2, un model axat pe productivitate, dar care se descurcă bine și cu alte funcții, precum captura foto. Tableta vine cu faimosul stylus S Pen, care încă nu are egal în universul Android, în ciuda încercărilor Nvidia sau ASUS. Difuzoarele oferă volum ridicat, ecranul arăta bine, dar putea fi mai luminos, iar tableta e înțesată cu softuri de productivitate, inclusiv soluții Cisco, Hancom, Evernote, Sketchbook, Webex și multe altele. Samsung oferă și conținuturi, aplicații și abonamente de 700 de dolari pe acest device, iar funcția multi window e foarte eficienta pe diagonală uriașă de 12.2 inch.

8) Nvidia Shield Tablet

Nvidia Shield Tablet

Teoretic orice tabletă Android de peste 1000 de lei își poate face treaba bine că gaming device, dar unii vor mai mult de atât. Pentru ei există tableta Nvidia Shield Tablet, care poate include și un joystick asociat, pe care îl veți plăti extra. Pe lângă gamingul de sine stătător, putem face streaming cu jocuri de pe PC și putem aduce chiar Titanfall pe micul ecran. Camera frontală de 5 megapixeli vă poate captura reacțiile în timpul unei sesiuni de gaming pe Twitch, iar stylusul oferit la pachet vine cu o aplicație dedicată pentru desen, care se descura acceptabil. Problema e că designul acestui model nu e chiar atractiv, el fiind mai greu și gros decât un iPad Mini, iar ecranul nefiind chiar unul ultra high end.

7) Lenovo Yoga 10 HD+

Lenovo Yoga 10 HD+

Probabil tableta cu cea mai bună baterie din întregul top, Lenovo Yoga 10 HD+ oferă o incredibilă durata de 15 ore de playback video HD, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%, deci depășește până și Samsung Galaxy Tab S 10.5. Acest model include și un ecran IPS full HD cu negru adânc și luminozitate OK, dar nu se compară cu un Samsung. Avem la bord și acustică Dolby și un egalizator grafic personalizabil, iar volumul e destul de bun. Marea problemă aici e software-ul, iar abordarea Lenovo nu este una dintre cele mai fericite. Terminalul vine cu Android 4.3, a fost actualizat la Android 4.4.2, dar înghesuie toate aplicațiile și bloatware pe homescreenuri.

6) Dell Venue 8 7000

Dell Venue 8 7000

știu că mulți se vor miră că acest model a fost inclus în top 10 al tabletelor pe acest an, dar în mod ironic trebuie să îi mulțumim lui iPad Air 2 ca tableta se află aici. Dacă Apple nu se lauda cu cea mai subțire tableta din lume, atunci presa nu descoperea acest model, care nu a fost promovat aproape deloc de Dell. Dacă ne uităm peste dotările sale, vom fi surprinși, șocați și uimiți. Avem de-a face cu o tabletă cu grosime de doar 6 mm, care pe lângă faptul că arată foarte bine, are și dotări high end și funcții de cameră ce nu au rival printre tablete. Primim o funcție de refocalizare folosind o cameră de 8 megapixeli și încă doi senzori foto speciali HD, o rezoluție a ecranului de 2560 x 1600 pixeli, Android la bord și conectivitate 4G LTE. Incertitudinea lansării acestui device și disponibilitatea limitată sunt probleme aici...

5) ASUS MeMo Pad 7 ME572C

ASUS MeMo Pad 7 ME572C

Când vine vorba de design arătos din acest top se remarcă foarte clar 3 tablete: modelele Galaxy Tab S, cel Dell și acest ASUS. Aș putea spune că ME572C câștiga bătălia, dacă nu ar avea acele margini inestetic de mari. Dacă punem în ecuație și faptul că tableta costa până în 1000 de lei, aduce o mulțime de funcții foto și are performante foarte bune și procesor 64 bit, e ușor să ne dăm seama de acest device e la mijlocul topului în acest an. Bateria sa oferă 10 ore de funcționare, ceea ce e OK, dar timpul de încărcare al bateriei e foarte lung, iar terminalul vine și cu destul de mult bloatware. Ecranul este în schimb excelent, având o luminozitate ridicată și contrast bun, iar acustica e si ea buna.

4) iPad Air 2

iPad Air 2

iPad Air 2 se remarcă printr-o carcasă incredibil de subțire, de doar 6.1 mm și dacă vă uitați cu atenție la benchmarkurile sale și la viteza de randare a unui clip, chiar se simte upgrade-ul de performanță de la procesorul Apple A7 la Apple A8X. în ciuda scăderii grosimii, tableta a depășit 11 ore de playback video, ceea ce este excelent. Adăugăm aici și o cameră de 8 megapixeli fără cusur, care include și funcție slow motion, dar și un volum destul de ridicat al difuzoarelor. Dacă luminozitatea nu pot zice că surprinde în mod special, ei bine reflectivitatea scazuta și contrastul sunt excelente mulțumită procesului de laminare completă a ecranului. încărcarea lungă și marginile inestetice ale ecranului scad puțin din plăcerea experienței de utilizare.

3) Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung Galaxy Tab S 10.5 ia tot ce era bun la Galaxy Tab S 8.4 și îl supradimensionează. Bateria durează și mai mult decât cele 13 ore ale modelului de 8.4 inch, iar ecranul Super AMOLED cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli poate face ușor un iPad Air să roșească. Camera are mult mai multe funcții decât în cazul altor modele, iar terminalul sta foarte bine în mana utilizatorului, în ciuda dimensiunii diagonalei. Spatele cu perforații e foarte comod și aderent, iar performanta hardware-ului e excelentă, atât pe partea de gaming, cât și de productivitate. Trebuie să ne gândim și la utilizarea split screen și la conținuturile gratuite oferite la pachet, în valoare de sute de dolari. Rămâne totuși interfața TouchWiz care nu e pe gustul tuturor și faptul că există bloatware la bord...

2) Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4 este cel mai solid rival pentru iPad Mini 3 și iPad Mini Retina pe care vi-l puteți imagina, ba chiar o ofertă mai bună din anumite puncte de vedere. Bateria ce ține aproape 14 ore sună fantastic, iar designul ultraslim și elegant e și el de apreciat. Ecranul Super AMOLED e luminos și are culorile foarte vii, fiind chiar numit în recenzia sa "cel mai bun ecran de tableta din 2014". Adăugăm aici și difuzoare cu volum ridicat, foarte multe opțiuni foto și capacitatea de multitasking, dar și funcția de scanare a amprentelor și avem o tabletă completă. Interfața e practic singura sa problema...

1) Xiaomi MiPad

Xiaomi MiPad

Câștigătorul vine ca o surpriză, mai ales că anul trecut numele Xiaomi nu ne spunea mare lucru, iar MiPad e prima lor tableta. Totuși, prețul face din acest device o ofertă de nerefuzat, la aproximativ 320 de euro, cât am cheltuit noi pe acest device. în China el costă doar 240 de dolari, iar tableta oferă 10 ore de funcționare a bateriei, are un ecran care se comportă OK în bătaia soarelui și e luminos, iar camera își face treaba foarte bine. Adăugăm aici difuzoare foarte bune, rezultate bune în benchmarkuri și un procesor Tegra K1 foarte puternic și avem un câștigător clar, mai ales dacă ne reamintim și prețul de puțin peste 300 de euro. Doar designul alunecos si unele problem de compatibilitate cu aplicatii pot fi considerate neajunsuri aici.

Raportul calitate preț a fost cel care a pus Xiaomi Mi Pad pe primul loc, dovedind că se poate obține calitate și la mai puțin de 500 de euro. Samsung a început să conteze mult pe piața tabletelor și să fie un etalon când vine vorba de ecrane, în vreme ce Dell ne surprinde cu produsul sau high end, iar Nvidia vrea să intre în istorie și pentru device-uri de gaming pentru epoca post PC. Apple se afla în top doar pentru că iPad Air 2 are prea puține defecte pentru a fi ignorată, iar ASUS a luat piciorul de pe pedala de pe accelerație, dar a avut un produs bun.

Voi ce tableta ați alege drept campioana pe 2014?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×