3 luni de Închisoare pentru fostul angajat Microsoft care a divulgat secretele lui Windows 8

765 ori
<b>3 luni de Închisoare pentru fostul angajat Microsoft care a divulgat secretele lui Windows 8</b>Cu câteva luni în urmă aflam povestea lui Alex Kibkalo, un fost angajat Microsoft care a fost arestat pentru publicarea secretelor companiei. El a făcut mai mult de atât, intrând fraudulos în campusul din Redmond al companiei, iar secretele lui...

Cu câteva luni în urmă aflam povestea lui Alex Kibkalo, un fost angajat Microsoft care a fost arestat pentru publicarea secretelor companiei. El a făcut mai mult de atât, intrând fraudulos în campusul din Redmond al companiei, iar secretele lui Windows 8, Windows 7 și Windows RT au ajuns pe web din cauză sa.

în plus, el a pus la dispoziția publicului codul sursă pentru Microsoft Activation Server Software Development Kit, iar azi îi aflăm și pedeapsa. Kibkalo a primit 3 luni de închisoare și o amendă de 100 de dolari, după ce a pledat vinovat la tribunal. Alex Kibkalo a lucrat pentru Microsoft în filialele din Rusia și Liban, iar informațiile secrete pe care a pus mâna au fost trimise către un blogger tech francez, care a încercat să le confirme autenticitatea contactând Microsoft.

A început apoi o investigație oficială și chiar și FBI-ul s-a implicat. Kibkalo a fost arestat în Seattle, iar în cazul în care vă întrebați de ce sentința e atât de ușoară, se pare că judecătorul a fost înduplecat de o scrisoare a acuzatului, în care își exprimă regretul față de acțiunile sale și intenția de a își "plăti datoria față de societate". Acest caz mai are un aspect, cel al modului în care a fost prins acuzatul: Microsoft a controlat contul de Hotmail al bloggerului francez menționat anterior fără a cere permisiunea și fără a folosi mijloace legale, precum un mandat.

Cum vi se pare pedeapsa? Prea blândă, prea dură?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×