Android 9 Pie Go Edition debutează oficial; Așteptat din această toamnă pe telefoane entry-level

1.269 ori
<b>Android 9 Pie Go Edition debutează oficial; Așteptat din această toamnă pe telefoane entry-level</b>Suntem informați astăzi despre debutul lui Android 9 Pie Go Edition, release software ce este așteptat să ajungă pe telefoanele Android Go începând din toamnă. Ca noutăți principale ni se promite o viteză îmbunătățită atunci când se pune problema

Conferința dezvoltatorilor Google I/O din 2017 ne aducea și lansarea lui Android Go, o platformă special creată pentru telefoanele cu dotări modeste menită să ofere un soi de experiență stock și actualizări software rapide. Avem parte și de aplicații special create pentru a consuma mai puține date mobile și pentru a rula mai bine pe hardware slab, acestea făcând parte din suita Go care include titluri precum Gmail Go, YouTube Go sau Files Go.

Am văzut la scurt timp de la anunțul platformei și primele smartphone-uri de pe piață cu acest OS iar acum asistăm la debutul lui Android 9 Pie Go Edition - un release pe care Google îl va distribui începând din această toamnă. Ni se promit îmbunătățiri la nivel de performanță și experiență de utilizare, pe listă fiind menționate viteze mai rapide de boot, noi funcții de securitate și un nou dashboard pentru monitorizarea consumului de date. 

Software-ul va ocupa cu 500 MB mai puțin decât Android 8 Go Edition ceea ce sună tare bine dacă luăm în calcul și faptul că există modele Go cu 4 GB de stocare flash. Vor exista și actualizări pentru aplicațiile Go Edition, câteva exemple fiind Google Go care primește text-to-speech, sau Maps Go care va oferi navigare turn-by-turn.

Ca un fapt divers aflăm din partea celor de la Google că până acum au fost livrate mai bine de 200 modele diferite de smartphone-uri Android Go pe piață, unele având chiar prețuri de 30 dolari. Pentru cei curioși de un asemenea telefon cu Android GO la bord, avem aici o recenzie detaliată pentru Nokia 1.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×