Android va depăși Symbian și iOS În Europa anul viitor, conform IDC

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.753 ori
<b>Android va depăși Symbian și iOS În Europa anul viitor, conform IDC</b>După ce am aflat că Android este un OS mobil foarte apreciat în Asia, depășind chiar Symbian și iOS în numeroase țări, iată că platforma își continuă creșterea și pe Bătrânul continent. Astfel, aflăm de la IDC, care a realizat...

După ce am aflat că Android este un OS mobil foarte apreciat în Asia, depășind Symbian și iOS (excluzând din ecuație China și India) iată că platforma își continuă creșterea și pe Bătrânul continent. Astfel, aflăm de la IDC, care a estimat evoluția pentru perioada următoare, spunând că în 2011 Android ar putea depăși Symbian și iOS în Europa.

Telefoanele cu Android au reprezentat 23% dintre modelele vândute în Europa de Vest în trimestrul 3 al acestui an, la mică distanță după Symbian, aflat pe primul loc și Apple iOS, pe 2. Deja la nivel internațional Android se află pe locul 2, după platforma celor de la Nokia. Bloomberg afirmă că analistul IDC, Francisco Jeronimo declara recent că este convins că Android va fi pe primul loc la nivel mondial în 2011.

Android va depăși Symbian și iOS În Europa anul viitor, conform predicțiilor IDC

în vreme ce iPhone era hitul anului 2009, deja consumatorii caută ceva diferit și au început să se orienteze către terminale precum Samsung Galaxy S. HTC este în continuare liderul telefoanelor Android, cu 39% din vânzări în Europa, urmat de Sony Ericsson, cu 27%. Samsung se afla pe locul 3, cu 14%. Singura metodă pentru ca Apple să încetinească această creștere explozivă a lui Android este să-și extindă prezența, lansând iPhone și prin alți operatori.

De la aceiași IDC aflam în septembrie că se estimează o creștere a pieței smartphone-urilor în 2011, la 24.5% iar în tabelul de mai jos, puteți vedea și estimările pe următorii 4 ani în privința market share-ului sistemelor de operare, global.

Android va depăși Symbian și iOS În Europa anul viitor, conform predicțiilor IDC

Lucrurile nu stau prea bine pentru Symbian...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×