Apple aruncă 100 de milioane pentru a ataca HTC În tribunale, pe baza brevetelor

Autor:  | Publicat în:  Apple 933 ori
<b>Apple aruncă 100 de milioane pentru a ataca HTC În tribunale, pe baza brevetelor</b>Apple continuă tradiția de a ataca Android, inițiată de Steve Jobs, care declarase la un moment că ar porni un război termonuclear împotriva acestui OS. Se pare că gigantul din Cupertino nu face economii când vine vorba de atacarea HTC în...

Apple continuă tradiția de a ataca Android, inițiată de Steve Jobs, care declarase la un moment că ar porni un război termonuclear împotriva acestui OS. Se pare că gigantul din Cupertino nu face economii când vine vorba de atacarea HTC în tribunale, cheltuind chiar 100 de milioane de dolari în cazul său împotriva taiwanezilor.

Acesta este doar un exemplu de suma pe care o companie o poate cheltui în ziua de azi pentru a-și asigura licența asupra unui produs sau tehnologii, sau pur și simplu pentru a șicana un rival. Mă întreb pe ce anume s-au cheltuit cei 100 de milioane de dolari, deoarece nici un avocat nu este chiar atât de scump, iar taxele legale nu ajung nici ele la acest nivel. Să fie vorba de banii plătiți pentru a ajunge la o înțelegere? Este vorba aici despre procesul intentat celor de la HTC în ianuarie 2010, cu 84 de mențiuni în dosar și 10 brevete aduse în discuție.

După un an și jumătate cazul s-a amplificat, Apple aducând și alte brevete în discuție. Până la urma povestea s-a stins, iar creatorul lui iPhone a câștigat doar în cazul a douő brevete neînsemnate, iar HTC a ocolit interdicția de vânzare a produselor, realizând un update device-urilor sale, pentru a evita incalcarea brevetelor Apple. Se pare că până la urmă această rundă aparține celor de la HTC, deoarece ei au făcut un rival să cheltuie bani pentru a-i ataca și asta fară un rezultat palpabil. Să fie HTC nouă momeala în universul Android în vreme ce Motorola și Samsung se pregătesc să atace puternic Apple?

⚡ Avem 3 telefoane de dat celor care ghicesc ora la care dă startul eMAG promoției de Black Friday în 2018 (detalii AICI).
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×