Apple înregistrează un brevet pentru un iPhone cu ecran pliabil

754 ori
<b>Apple înregistrează un brevet pentru un iPhone cu ecran pliabil</b>Până și Apple cochetează cu ideea unui telefon pliabil și în acest sens firma din Cupertino a brevetat un concept de ecran pliabil, unul ce ar putea fi utilizat peste câțiva ani pe un device real. Momentan totul rămâne pe hârtie și

Apple a mai cochetat cu ecranele pliabile sau flexibile în brevete precedente, iar acum acest concept revine printr-o înregistrare de brevet nou. E vorba despre un document care a apărut la USPTO (US Patent and Trademark Office), care indică realizarea unui smartphone cu ecran care se poate îndoi.

Ştiam de ceva vreme ca Apple şi LG colaborează pentru realizarea unui terminal cu o astfel de dotare. Mai mult decât atât, am aflat că Apple ar investi în fabrica LG specializată pe producţia panourilor respective. Documentele noi descriu un ecran de telefon mobil, care poate fi deschis şi închis ca o carte. Sunt indicii legate de un panou LCD, OLED şi de tehnologie microLED.

Brevetul include şi detalii despre un strat flexibil al panoului, unul protector şi un senzor touch interpus între zona flexibilă, cea de acoperire, stratul de suport şi cel de polarizare. Experţii şi analiştii consideră că Apple va avea un iPhone pliabil gata în anul 2021, până atunci făcând trecerea la panouri microLED. Pe lângă avantajele clasice ale unui OLED, avem şi un extra boost de luminozitate, saturare şi consum redus. Apple a colaborat şi cu TSMC recent pentru realizarea de tehnologii asociate cu panouri microLED.

Între timp Samsung ar putea lansa mai devreme un telefon pliabil, poate chiar în 2018, eventual faimosul Galaxy X, care să se deschidă ca o carte.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×