Apple inventează un conector USB reversibil; Cedează presiunilor UE aparent

Autor:  | Publicat în:  Apple 668 ori
<b>Apple inventează un conector USB reversibil; Cedează presiunilor UE aparent</b>După cum probabil știți deja, Uniunea Europeană face presiuni asupra celor de la Apple, pentru a folosi conectoare USB pe terminalele lor, în încercarea de a standardiza conexiunile de pe device-urile moderne. Un pas către alinierea la condițiile...

După cum probabil știți deja, Uniunea Europeană face presiuni asupra celor de la Apple, pentru a folosi conectoare USB pe terminalele lor, în încercarea de a standardiza conexiunile de pe device-urile moderne. Un pas către alinierea la condițiile UE a fost făcut deja, Apple brevetând ceea ce pare a fi un conector USB reversibil.

Conectorul Lightning e apreciat deja de utilizatori, printre altele și pentru faptul că poate fi introdus cu orice fată în sus și va funcționa fără probleme. în plus, conectorul e mai compact acum, dar pe viitor e posibil ca Apple să treacă la micro USB. La un moment dat compania din Cupertino declara că ar putea să ofere adaptoare microUSB pentru iPhone și iPad, în încercarea de a fi în ordine cu cerințele UE.

Noul lor brevet menționează un conector USB reversibil, cu aceleași avantaje ca Lightning. încă nu e clar dacă Parlamentul European va aproba sau nu aceasta invenție, mai ales că în documentele oficiale Apple nu e menționat clar standardul microUSB, ci doar compatibilitatea cu USB sau o versiune a sa. Chiar dacă nu ajunge adoptat universal, acest conector va fi cu siguranță apreciat pe Macbookuri sau iMac-uri.

Apple are termen limită până în 2017 pentru a standardiza microUSB pe terminalele sale. Va reuși să se alinieze cerințelor Uniunii oare?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×