Apple obține 91% din totalul profitului generat de companiile producătoare de smartphone-uri în 2015!

Autor:  | Publicat în:  Statistici 918 ori
<b>Apple obține 91% din totalul profitului generat de companiile producătoare de smartphone-uri în 2015!</b>&Icirc;n luna noiembrie a anului trecut primeam din partea firmei de research Cannacord Genuity un raport cu privire la profitul realizat de companiile producătoare de smartphone-uri &icirc;n cel de-al treilea trimestru. Astăzi ni se prezintă și...

În luna noiembrie a anului trecut primeam din partea firmei de research Cannacord Genuity un raport cu privire la profitul realizat de companiile producătoare de smartphone-uri în cel de-al treilea trimestru. Astăzi ni se prezintă și situația anuală tot prin intermediul companiei mai sus menționate.

Graficul în cauză ne dezvăluie că Apple a reușit ca în 2015 să obțină 91% din totalul profitului generat de către companiile producătoare de telefoane mobile, în timp ce pe locul cu numărul 2 se plasează Samsung cu un procent de 14% din profit. Aflați și faptul că procentul total de 105% se datorează faptului că unele companii au raportat pierderi.

Apple înregistrează un procent de 91% din profitul generat de companiile producătoare de smartphone-uri în 2015

Printre acestea se află Microsoft -3%, HTC -1%, dar și Sony cu -1%. De asemenea, există companii ca Huawei și Xiaomi ce nu au raportat profituri în anul ce tocmai a trecut. Cât despre cota de piață a producătorilor, lucrurile stau puțin mai diferit, cu Samsung pe prima poziție cu 23.9%.

Imediat îi avem pe cei de la Apple cu un procent de 17.2%, urmați de Huawei cu 8%. Celelalte locuri sunt ocupate de Lenovo, Xiaomi, LG, ZTE și TCL.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×