Apple oferă un fix temporar pentru hackul cumpărăturilor din aplicații

Autor:  | Publicat în:  Apple 905 ori
<b>Apple oferă un fix temporar pentru hackul cumpărăturilor din aplicații</b>Pe lângă troianul descoperit nu cu mult timp în urmă în App Store, Apple are o altă problemă acum: un hack pentru cumpărăturile din aplicații, aparent unul destul de simplu de realizat. Se pare că acum a apărut și un fix pentru această...

Pe lângă troianul descoperit nu cu mult timp în urmă în App Store, Apple are o altă problemă acum: un hack pentru cumpărăturile din aplicații, aparent unul destul de simplu de realizat. Se pare că acum a apărut și un fix pentru această problemă, sau mai bine zis un patch temporar.

Hackerii puteau cumpăra bunuri în jocuri sau aplicații fără a plăti pentru ele, aici e problema de fapt. Fixul va veni în iOS 6.0 și trebuie să recunosc că având în vedere prețurile unora dintre obiectele de cumpărat în jocuri, era de așteptat ca un hacker să se enerveze și să descopere un exploit. Trecând de cealaltă parte a baricadei, dezvoltatorii sunt privați de profituri importante, mai ales cei care își oferă aplicațiile gratuit și se bazează pe ideea de freemium, adică cumpărături dintr-un joc gratuit, de exemplu.

Apple le recomanda dezvoltatorilor să creeze un sistem de validare a chitanțelor pentru fiecare achiziție in-app. Sistemul va compara achizițiile din aplicație cu tranzacțiile companiei, pentru a vedea dacă se potrivesc. Până la iOS 6.0 teoretic dezvoltatorii rămân descoperiți și pot pierde bani, dacă nu folosesc sistemul de chitanțe comparate... Aparent numărul de cumpărături frauduloase ar fi ajuns deja la 30.000.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×