Apple si HTC in confruntare directa; Google sustine HTC, fiind tinta indirecta a acuzatiilor Apple

2.125 ori
<b>Apple si HTC in confruntare directa; Google sustine HTC, fiind tinta indirecta a acuzatiilor Apple</b>Probabil influentati de cresterea cotei de piata a terminalelor Android si de popularitatea brandului HTC, cei de la Apple au decis sa dea in judecata producatorul taiwanez HTC, pentru incalcarea a 20 de patente apartinand companiei din Cupertino. Steve...

Probabil influentati de cresterea cotei de piata a terminalelor Android si de popularitatea brandului HTC, cei de la Apple au decis sa dea in judecata producatorul taiwanez HTC, pentru incalcarea a 20 de patente apartinand companiei din Cupertino.

Steve Jobs afirma ca "Apple ar putea sa asiste calm la furtul inventiilor sale patentate, sau ar putea sa ia masuri. Decizia a fost luata cu privinta la masurile ce se vor aplica". Jobs mai mentioneaza si ca el considera ca orice competitie e utila, dar si ca rivalii vor trebui sa foloseasca propria tehnologie originala, fara a "fura".

Printre patentele incalcate se numara cele pentru "terminale touch si interfata grafica care suporta input touch", "deblocarea unui terminal prin gesturi sau utilizarea unei imagini in deblocare", "scrollingul intr-o lista si translatia, rotirea si redimensionarea documentelor pe un ecran touch", "raspunsul automat si depistarea activitatii utilizatorului pe un terminal portabil". Lista completa de patente se afla aici.

Plangerea legala a celor de la Apple vizeaza in special urmatoarele modele de telefoane: Nexus One, HTC Touch Pro, HTC Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, HTC Pure, Imagio, Dream/G1, myTouch 3G, HTC Hero, Droid Eris si HTC HD2. Intre timp, HTC a primit numeroase tweet-uri de sustinere, dovedind atasamentul fanilor sai, carora producatorul taiwanez le-a multumit aici.

A venit apoi si raspunsul oficial al celor de la HTC, intr-un comunicat de presa, care mentioneaza experienta de 13 ani a companiei in domeniu si faptul ca HTC a creat smartphone-uri inovatoare. De asemenea, producatorul anunta ca isi va apara propriile inovatii tehnologice si mentioneaza ca nu a avut inca timp sa investigheze plangerea Apple, deci nu va comenta asupra celor de 20 de patente deocamdata.

E foarte probabil sa se repete istoria din cazul Nokia, atunci cand finlandezii au dat in judecata Apple, urmand apoi ca americanii sa dea in judecata compania finlandeza. Nu ne-ar mira sa vedem o actiune legala din partea HTC si aflam si ca Google si-a declarat suportul oficial pentru HTC in aceasta "telenovela".

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×