Apple si HTC in confruntare directa; Google sustine HTC, fiind tinta indirecta a acuzatiilor Apple

2.105 ori
<b>Apple si HTC in confruntare directa; Google sustine HTC, fiind tinta indirecta a acuzatiilor Apple</b>Probabil influentati de cresterea cotei de piata a terminalelor Android si de popularitatea brandului HTC, cei de la Apple au decis sa dea in judecata producatorul taiwanez HTC, pentru incalcarea a 20 de patente apartinand companiei din Cupertino. Steve...

Probabil influentati de cresterea cotei de piata a terminalelor Android si de popularitatea brandului HTC, cei de la Apple au decis sa dea in judecata producatorul taiwanez HTC, pentru incalcarea a 20 de patente apartinand companiei din Cupertino.

Steve Jobs afirma ca "Apple ar putea sa asiste calm la furtul inventiilor sale patentate, sau ar putea sa ia masuri. Decizia a fost luata cu privinta la masurile ce se vor aplica". Jobs mai mentioneaza si ca el considera ca orice competitie e utila, dar si ca rivalii vor trebui sa foloseasca propria tehnologie originala, fara a "fura".

Printre patentele incalcate se numara cele pentru "terminale touch si interfata grafica care suporta input touch", "deblocarea unui terminal prin gesturi sau utilizarea unei imagini in deblocare", "scrollingul intr-o lista si translatia, rotirea si redimensionarea documentelor pe un ecran touch", "raspunsul automat si depistarea activitatii utilizatorului pe un terminal portabil". Lista completa de patente se afla aici.

Plangerea legala a celor de la Apple vizeaza in special urmatoarele modele de telefoane: Nexus One, HTC Touch Pro, HTC Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, HTC Pure, Imagio, Dream/G1, myTouch 3G, HTC Hero, Droid Eris si HTC HD2. Intre timp, HTC a primit numeroase tweet-uri de sustinere, dovedind atasamentul fanilor sai, carora producatorul taiwanez le-a multumit aici.

A venit apoi si raspunsul oficial al celor de la HTC, intr-un comunicat de presa, care mentioneaza experienta de 13 ani a companiei in domeniu si faptul ca HTC a creat smartphone-uri inovatoare. De asemenea, producatorul anunta ca isi va apara propriile inovatii tehnologice si mentioneaza ca nu a avut inca timp sa investigheze plangerea Apple, deci nu va comenta asupra celor de 20 de patente deocamdata.

E foarte probabil sa se repete istoria din cazul Nokia, atunci cand finlandezii au dat in judecata Apple, urmand apoi ca americanii sa dea in judecata compania finlandeza. Nu ne-ar mira sa vedem o actiune legala din partea HTC si aflam si ca Google si-a declarat suportul oficial pentru HTC in aceasta "telenovela".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×