Bătălia optarilor: Samsung Galaxy Note 8 versus iPhone 8 Plus - avantaj pentru Samsung la focalizare, pentru Apple la stabilizare

2.759 ori
<b>Bătălia optarilor: Samsung Galaxy Note 8 versus iPhone 8 Plus - avantaj pentru Samsung la focalizare, pentru Apple la stabilizare</b>Celebrul youtuber SuperSAF revine astăzi cu un video comparativ în care vedem smartphone-urile iPhone 8 Plus și Samsung Galaxy Note 8 duelându-se la nivel de captură foto și video. Rând pe rând privim asupra unor teste din viața reală ce

Parcă a trecut o vecie de la ultima comparaţie foto realizată de SuperSaf, aşa că azi ne oprim asupra unei paralele între Samsung Galaxy Note 8 şi iPhone 8 Plus. Celebrul YouTuber a pus mâna pe cele două terminale şi le-a trecut prin multiple probe, inclusiv teste de stabilizare optică, capturi low light, filmări selfie şi multe altele. Cine a câştigat şi la ce capitole aflaţi mai jos.

Nu e o coincidenţă că SuperSaf a ales fix iPhone 8 Plus pentru comparaţie, de vreme ce telefonul a surprins recent, clasându-se pe locul întâi în topul DxoMark, după testele amănunţite ale acestora. Acum hai să vedem ce a avut de spus SuperSaf. Trebuie precizat întâi care este setupul foto care primeşte comparaţia:

iPhone 8 Plus

  • cameră principală duală, cu senzori de 12 MP, deschidere F/1.8 şi stabilizare optică, respectiv F/2.8 pentru senzorul secundar; zoom optic 2x, bliț quad LED, PDAF, captură video 4K la 60 FPS.
  • cameră frontală de 7 MP, deschidere F/2.2, filmare Full HD, HDR

Samsung Galaxy Note 8

  • cameră principală duală, cu senzori de 12 MP, deschidere F/1.7 şi F/2.4, stabilizare optică pentru ambii senzori, zoom optic 2x, bliț LED, filmare 4K
  • cameră frontală de 8 MP, deschidere F/1.7, selective focus, filmare Quad HD

Capturile macro la exterior au fost excelente pe ambele telefoane, imposibil de separat chiar şi când dai zoom. La captura landscape cu camera wide am remarcat faptul că iPhone 8 Plus surprinde un cer de un albastru mai aprins, prea viu. HDR-ul e puţin mai agresiv pe iPhone 8 Plus în general. Note 8 surprinde imagini mai clare atunci când mărim zoomul fotografiilor 2x si are culori mai bine calibrate.

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8

HDR-ul a fost retestat pentru a verifica în ce măsură telefoanele modifică culorile sau nu. La iPhone 8 Plus e interesant că una dintre camere suprasaturează culorile prea mult, iar cealaltă (telephoto) păstrează o nuanţă mai realistă. Captura Portrait/Bokeh iese la egalitate, ambele fotografii arătând bine. Note 8 prinde o claritate mai bună la captura foto în aceste cazuri.

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8

Spre exemplu Note 8 e capabil să surprindă independent firele de barbă ale lui Supersaf. Sunt plusuri şi minusuri şi la software, Note 8 având ca plus refocalizarea după captură (inclusiv cu camera selfie), în vreme ce iPhone 8 Plus nu are aşa ceva, dar are opţiunile acelea Studio Light, Stage Light şi altele de gen, dar ele sunt în beta şi mai e de lucru. La testele low light Note 8 prinde o imagine mai luminoasă la interior, dar la exterior e cam egalitate.

iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8

Trecând la filmare, aici iarăşi Samsung continuă tradiţia celei mai bune focalizări automate, ca viteză cel puţin, dar nici iPhone 8 Plus nu sta rău. E totuşi sub Note 8. La filmarea din mers parcă iPhone 8 Plus stabilizează mai bine, flicker-urile fiind mai clar vizibile pe Note 8 parcă, ceea ce e bizar pentru că teoretic are un avantaj cu cele două camere stabilizate cu OIS.

La panning e egalitate. iPhone 8 Plus are inca un plus pe partea de filmare, având opţiunea 4K la 60 FPS, care urmează să fie activată pe viitor pe Note 8. De mult nu am mai văzut un duel aşa strâns, iar Note 8 pare să fie câştigător la detalii şi culori, puţin şi la luminozitate, în vreme ce iPhone 8 Plus filmează ceva mai bine. Aşteptăm acum şi noi în teste iPhone 8 Plus pentru a îl compara cu ce ştim despre Note 8.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×