Camera lui Oppo Find 7 ar putea avea la bază o tehnologie de tip multi-shot care poate produce imagini de 50 megapixeli

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.095 ori
<b>Camera lui Oppo Find 7 ar putea avea la bază o tehnologie de tip multi-shot care poate produce imagini de 50 megapixeli</b>Din câte știm, compania chineză Oppo se pregătește pentru lansarea unui nou flagship numit Oppo Find 7, device ce va fi prezentat oficial pe data de 19 martie. în timp ce unele specificații se cunosc deja, rămâne un capitol la care încă nu...

Din câte știm, compania chineză Oppo se pregătește pentru lansarea unui nou flagship numit Oppo Find 7, device ce va fi prezentat oficial pe data de 19 martie. în timp ce unele specificații se cunosc deja, rămâne un capitol la care încă nu ne-am lămurit despre ce este vorba, și anume camera foto.

Dacă săptămâna trecută am putut arunca o privire pe o serie de fotografii realizate de Find 7 ce scoteau la iveală un senzor de 50 megapixeli, în cursul acestei săptămâni am aflat că senzorul camerei foto este unul de doar 13 megapixeli. Cu toate acestea, imaginile de 50 megapixeli pe care le-am văzut ar putea fi reale, datorită tehnologiei multi-shot care permite realizarea unor imagini la rezoluții mai mari, cum ar fi în acest caz camera de 13 megapixeli ce scoate imagini la o rezoluție de 8160x6120 pixeli.

Această tehnologie numită Multi-Shot este în special folosită de aparatele foto DSLR prin care se realizează capturi de 4 până la 16 imagini deodată, care odată combinate reușesc să afișeze o fotografie de o rezoluție mult mai înaltă. Printre aparatele DSLR care folosesc această tehnologie se numără aparatele Hasselblad.

Camera lui Oppo Find 7 ar putea avea la bază o tehnologie de tip multi-shot care poate produce imagini de 50 megapixeli

Această companie produce în prezent aparate DSLR cu senzori foto de 50 megapixeli care realizează fotografii chiar și la o rezoluție de 200 megapixeli, o astfel de imagine având o mărime de aproximativ 600 MB.

Ținând cont de imaginile de 50 megapixeli care se prespun a fi realizate cu Oppo Find 7, nu putem decât să ne așteptăm ca tehnologia Multi-Shot să fie implementată și în acest caz, senzorul de 13 megapixeli funcționând cu tehnologia 4 Multi-Shot, modalitate prin care rezultă o imagine de 50 megapixeli (4x13 megapixeli).

Camera lui Oppo Find 7 ar putea avea la bază o tehnologie de tip multi-shot care poate produce imagini de 50 megapixeli

Spre deosebire de tehnologia prezentă pe camerele foto de pe smartphone-urile obișnuite, tehnologia Multi-Shot nu doar simte, măsoară sau îmbină nivelurile de lumină împreună, ci aceasta mută senzorul pas cu pas în jurul pixelilor, astfel rezultând un nivel mai înalt de lumină și o reprezentare mai reală a culorilor ce sunt percepute de utilizatori.

Cu toate acestea, tehnologia Multi-Shot are un mic dezavantaj, și anume faptul că aceasta funcționează doar pentru fotografiile în care subiecții nu sunt aflați în mișcare. Ne așteptăm ca Oppo să includă și un sistem de stabilizare optică a imaginii, pentru a face din acest nou flagship unul cu adevărat competitiv la capitolul cameră foto.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×