Campionatul de aruncat cu telefonul mobil se va ţine în martie 2017 în Finlanda

831 ori
<b>Campionatul de aruncat cu telefonul mobil se va ţine în martie 2017 în Finlanda</b>Din c&acirc;nd &icirc;n c&acirc;nd ne place să vedem ce se mai &icirc;nt&acirc;mplă &icirc;n Finlanda, tara de baştină pentru Nokia şi Angry Birds. Ei bine, o tradiţie celebră a poporului nordic este campionatul de aruncat cu telefonul mobil, a...

Din când în când ne place să vedem ce se mai întâmplă în Finlanda, tara de baştină pentru Nokia şi Angry Birds. Ei bine, o tradiţie celebră a poporului nordic este campionatul de aruncat cu telefonul mobil, a cărei ediţie următoare va avea loc în martie 2017.

Dacă mulţi aruncă cu telefonul de nervi sau pentru a strivi un gândac cu un Nokia 3310, finlandezii văd această activitate ca un sport naţional. Scriam despre această competiţie aici, atunci când câştigătorul ajungea la performanţă de 100 de metri parcurşi de handsetul sau după aruncare. Prima ediţie a avut loc în anul 2000 şi există atât o probă feminină, cât şi una masculină.

Următoarea ediţie va avea loc anul viitor pe 11 martie, în localitatea Savonlinna, acolo unde a debutat acest sport. Campionul e cel care aruncă cel mai departe şi există şi o categorie pentru juniori şi una pe echipe. Mai mult decât atât, pe lângă proba de distanta există şi una de... stil. Cei care vor să se înregistreze în competiţie trebuie să plătească 11.17 dolari, iar un junior va plăti pe jumătate, în vreme ce echipele de freestyle trebuie să achite 30.15 dolari.

Se pare că finlandezii au o mică obsesie cu aruncatul, trasul la distanţă şi în general lucrurile care zboară în direcţii diferite. La urma urmei, în Angry Birds aruncăm cu păsări în porci, iar Finlanda a dat cel mai letal sniper din istorie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×