Chinezii vor să spargă monopolul Samsung pe piața panourilor OLED; Producția în masă de display-uri începe

Autor:  | Publicat în:  Samsung 3.198 ori
<b>Chinezii vor să spargă monopolul Samsung pe piața panourilor OLED; Producția în masă de display-uri începe</b>O zonă în care sud-corenii de la Samsung se bucură de un succes pe măsură este departamentul producători de panouri OLED pentru piața smartphone, zonă în care compania deține un soi de monopol. Desigur mai există și alte firme precum

Un lucru pe care cu toții îl știm este și acela că sud-coreenii de la Samsung practic dețin piața de panouriOLED, compania livrând asemenea componente către numeroși parteneri la nivel global, ba chiar și pentru Apple. Există și alte firme ce se ocupă cu producția de asemenea display-uri pentru zona smartphone, câteva exemple fiind LG și JDI - exemple care totuși nu reușesc să ajungă la capacitate de producție Samsung.

Acum descoperim prin intermediul unui raport că firmele din China au în plan să spargă monopolul Samsung pe această piață, companii precum China Star Optoelectronics, Tianma Microelectronics, Hehui Optoelectronics, Kunshan Guoxian, Rouyu Technology și BOE demarând deja producția în masă a unor panouri cu tehnologie AMOLED.

Suntem informați că în momentul de față capacitatea de producție ajunge la aproximativ 4 milioane de panouri (anual) și că în ciuda volumului relativ limitat, există un singur scop, acela de a deveni o prezență mai puternică pe piața OLED. Revenind la BOE, vă amintesc că în luna decembrie a anului trecut această companie chiar a prezentat un panou OLED de 6.18 inch cu decupaj a la iPhone X, acum existând zvonuri despre teste realizate de Apple pentru ecrane cu această tehnologie.

Rămâne de văzut cât de calitative se vor dovedi aceste panouri și dacă producătorii se vor avânta în adoptarea lor pe seama unor prețuri mai mici. 

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×