Conferința Google I/O 2014 debutează mâine; ce așteptări avem de la acest eveniment?

1.324 ori
<b>Conferința Google I/O 2014 debutează mâine; ce așteptări avem de la acest eveniment?</b>După cum ne-am obișnuit încă din anii precedenți, conferința Google I/O este locul în care se anunță cele mai noi inovații și produse în materie de tehnologie. Anul acesta conferința Google I/O va debuta pe data de 25 iunie (în cursul zilei...

După cum ne-am obișnuit încă din anii precedenți, conferința Google I/O este locul în care se anunță cele mai noi inovații și produse în materie de tehnologie. Anul acesta conferința Google I/O va debuta pe data de 25 iunie (în cursul zilei de mâine) și va dura timp de două zile. Evenimentul va putea fi urmărit live chiar aici începând de mâine de la ora 19:00 (ora României).

în rândurile de mai jos vom vorbi despre principalele produse pe care le așteptăm a fi prezentate în cadrul acestui eveniment. După cum încă din luna martie aflam, cei de la Google au venit pe piață cu o soluție pentru producătorii ce doresc să lanseze smartwatch-uri, și anume platforma Android Wear.

Android Wear

Odată cu lansarea acestei platforme au fost prezentate și primele device-uri de tip smartwatch dezvoltate de către LG, respectiv Motorola. Cele două noi ceasuri inteligente adoptă două design-uri foarte diferite, în timp ce LG G Watch ne oferă o carcasă pătrățoasă, modelul Moto 360 încântă printr-un design circular similar cu cel al unui ceas obișnuit.

Google Play Fitness

Pe lângă aceste două noi modele, se așteaptă ca și Samsung să lanseze în cadrul conferinței Google I/O 2014 un astfel de ceas inteligent ce va rula platforma Android Wear. De asemenea, această platformă destinată smartwatch-urilor va beneficia și de o aplicație de sănătate și fitness numită Google Play Fitness ce va sosi și pe terminalele mobile.

Conferința Google I/O 2014 debutează mâine; ce așteptări avem de la acest eveniment?

Următorul produs foarte așteptat de către public este Android 5.0, sistem de operare care primea un teaser acum câteva săptămâni. Deși s-ar putea ca această nouă versiune de Android să nu aducă mari schimbări la capitolul design, ni se promite o unificare a experienței de utilizare pe multiple terminale.

Project Tango

Trecând iarași la categoria de produse hardware, show-ul Google I/O ar putea include lansarea unui nou model de tabletă Nexus, cât și prezentarea tabletei Project Tango, model ce a fost anunțat la începutul acestei luni. Cu toate că zvonurile din ultimul timp vorbeau de faptul că Google ar putea introduce un posibil Nexus 8, acum câteva zile, atât o serie de specificații cât și câteva imagini ale unei tablete HTC cu numele de cod Volantis și-au făcut apariția pe web.

HTC cu numele de cod Volantis

Această tabletă va dispune de un display de 8.9 inch, iar potrivit imaginilor descoperite, HTC Volantis va ajunge pe piață sub forma unui produs Nexus, mai precis Nexus 9. De asemenea, există și unele zvonuri pentru un succesor a lui Nexus 5, device ce ar putea face parte din mult-vehiculatul program Android Silver.

Android TV

Lista de produse care ar putea poposi mâine în cadrul show-ului Google I/O 2014 continuă cu platforma Android TV, un dispozitiv de tip set top-box ce va fi optimizat pentru căminul nostru și care ar putea aduce și funcții separate de gaming. De asemenea, Google ar putea introduce și serviciul Android in the car, un serviciu prin care automobilele vor interacționa cu device-urile noastre.

Google Glass

Conferința Google I/0 2014 ar putea fi și locul în care vom vedea o soluție Google Glass mult mai accesibilă, cât și un nou Chromebook, notebook care va rula sistemul de operare Chrome OS. Rămâne de văzut câte din aceste produse prezentate mai sus vor ajunge a fi anunțate oficial, lucru care îl vom afla mâine seară începând de la ora 19:00.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×