Coruptie si scandal la Samsung

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.003 ori
<b>Coruptie si scandal la Samsung</b>Sud-coreenii sunt foarte mandri de brandul Samsung, cunoscut la nivel mondial pentru produse ca televizoare cu ecran plat, telefoane mobile high-tech si proiecte uriase de constructii. Totusi, scandaluri recente cauzate de coruptie au adus in discutie o...

Sud-coreenii sunt foarte mandri de brandul Samsung, cunoscut la nivel mondial pentru produse ca televizoare cu ecran plat, telefoane mobile high-tech si proiecte uriase de constructii. Totusi, scandaluri recente cauzate de coruptie au adus in discutie o denumire mai veche a companiei, "Republica Samsung".

Conglomeratul era numit astfel in cadrul Republicii Coreene, fostul numele al Coreei de Sud. In aceasta luna, un fost avocat de top al companiei a scos la iveala o serie de acuzatii, prin care se arata ca oficialii companiei au pornit o campanie de strangere de fonduri pentru a plati avocati si guvernanti. Acestia ar fi trebuit sa influenteze decizia curtii de judecata si sa promoveze legi favorabile companiei.

Samsung este la ora actuala, un imperiu format din 59 de companii cu un rol major in industria navala, asigurari, hoteluri, relatii publice si evident, electronice. Evident, reprezentantii conglomeratului au negat toate acuzatiile, dar compania a mai avut de-a face cu scandaluri si in urma cu cativa ani. Ca urmare, in 2006 Samsung a donat peste 800 de milioane de dolari societatii, lansand si o bursa speciala de studii si cerandu-si scuze pentru scandalul ce avea legatura cu finantarea unei campanii electorale din 1997. Sa speram ca brandul Samsung nu va deveni un simbol pentru coruptie si manipulare, ci va ramane in continuare cel de-al doilea producator de terminale mobile din lume, poate chiar urcand in ierarhie si depasind Nokia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×