Criza de ecrane OLED provoara ingrijorare pe piata terminalelor Android

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.138 ori
<b>Criza de ecrane OLED provoara ingrijorare pe piata terminalelor Android</b>Ecranele AMOLED, utilizate in special pe smartphone-uri Android au atins un punct in care productia si oferta nu mai face fata cererii. Acest fapt provoaca ingrijorare in randul producatorilor de terminale Android, mai ales ca AMOLED rivalizeaza cu...

Ecranele AMOLED, utilizate in special pe smartphone-uri Android au atins un punct in care productia si oferta nu mai face fata cererii. Acest fapt provoaca ingrijorare in randul producatorilor de terminale Android, mai ales ca AMOLED rivalizeaza cu tehnologia AMLCD, iar lupta nu pare a se fi decis inca.

Livrarile de ecrane AMOLED de dimensiuni mici, utilizabile pe handseturi si alte gadgeturi de mici dimensiuni sunt estimate la 184.5 milioane de unitati, pana in 2014, in comparatie cu 20.4 milioane de unitati in 2009. iSuppli furnizeaza aceste predictii, estimand si o crestere anuala de 55.1% a livrarilor in aceasta perioada.

In ciuda acestor performante impresionante, AMOLED nu are sanse sa intreaga AMLCD, cu livrari estimate la 1.75 miliarde de unitati pana in 2014, in comparatie cu cele 1.3 miliarde din 2009. iSuppli defineste display-urile de mici dimensiuni drept cele cu diagonala de mai putin de 9 inchi. Avantajul tehnologiei AMOLED sta in consumul redus de energie, in grosimea scazuta a acestora, fata de AMLCD, dar la capitolul performanta, culori bogate si afiseaza maginilor in miscare, aceasta din urma tehnologie castiga duelul.

La ora actuala, Samsung Mobile Displays si LG Displays reprezinta singurele surse pentru panouri AMOLED, dar ramane de vazut daca aceste companii vor face cererii, sau daca li se va alatura alt nume de marca in aceasta batalie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×