Cu ochii pe iPhone si Apple - studiu de caz

7.833 ori
<b>Cu ochii pe iPhone si Apple - studiu de caz</b>Dupa cum va informam intr-un articol anterior, exista speculatii conform carora Apple ar avea probleme cu stocurile de iPhone, iar numarul mare de magazine care nu mai fac fata cererii este pus pe seama retragerii modelelor actuale din magazine, pentru a...

Dupa cum va informam intr-un articol anterior, exista speculatii conform carora Apple ar avea probleme cu stocurile de iPhone, iar numarul mare de magazine care nu mai fac fata cererii este pus pe seama retragerii modelelor actuale din magazine, pentru a anticipa lansarea noului model. Intre timp, asteptam in continuare update-ul de firmware 2.0 si ne declaram dezamagiti ca SDK-ul a fost lansat fara prea mare folos.

E foarte posibil ca iPhone 3G sa soseasca mai curand decat ne-am fi asteptat, poate chiar in mai, de vreme ce problemele de stocuri sunt tot mai frecvente. Sa fie cu adevarat o problema pentru gigantul Apple producerea acestor terminale? Evident, compania lui Steve Jobs isi pastreaza secretomania si nu raspunde la intrebarile legate de numarul scazut de unitati disponibile, in vreme ce analistii ne anunta ca sansele ca un nou iPhone sa apara in curand sunt de 80%. Restul de 20% pun scaderea stocurilor pe seama unei probleme reale de productie sau a lantului de distribuitori.

Vom asista eventual doar la o dezamagitoare lansare a unui terminal de 32 de GB, care sa il prefateze pe cel 3G, sau poate vom vedea un iPhone cu ambele feature-uri. Exista si estimari mai optimiste cu privire la numarul scazut de unitati, cum ar fi apropiata "invazie a Canadei", printr-o lansare masiva a lui iPhone in tara dominata de BlackBerry. Cei de la Apple raman increzatori in tinta lor de a vinde 10 milioane de iPhone-uri pana la finalul lui 2008 bazandu-se si pe faptul ca aproape nu exista probleme serioase ale acestui terminal, care sa scada increderea publicului in el.

In timp ce o aparenta criza planeaza asupra "marului", BlackBerry a avut un an 2007 grozav, vanzand 14 milioane de smartphone-uri doar anul trecut (in SUA) si adaugand 2.8 milioane de abonati serviciului sau in ultimul trimestru. Acelasi ultim trimetru le-a adus celor de la RIM 1.9 miliarde de dolari profit. Va fi interesat de observat cum Apple va influenta aceste statistici in 2008, prin lansarea lui iPhone 2.0.

Revenind la analisti, acestia prezic faptul ca vom vedea numeroase variante de iPhone pe piata pana in 2009, intr-un stil similar cu cel folosit in cazul lui iPod, fie ca va fi vorba de noi nuante de culoare, forme, preturi sau variante de memorie. Exista in continuare o asteptare febrila a lui iPhone Nano, desi nu avem nici o veste despre acesta.

Aflat sub lupa presei si a bloggerilor, Apple isi continua lansarile de update-uri software, in aceasta saptamana pentru iTunes, QuickTime si Front Row, acestea avand rolul de bug fixuri si/sau update-uri de securitate. Cert este ca iPhone este "jucaria" ultimilor ani, fie din cauza lookului sau, a faptului ca nu exista probleme hardware majore sau a faptului ca iPod-ul a fost atat de revolutionar si de cool incat un iPhone "se cere" pentru un posesor al unui astfel de player.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×